De Bugatti Chiron Profilée is de nieuwe duurste auto ter wereld

Eerder vertelden we jullie over de snelste hypercar ooit, de Bugatti Chiron. Nu kan de Chiron een nieuw record op zijn naam schrijven, het is nu namelijk ook de duurste.

Afgelopen week werd bij veilinghuis RM Sotheby’s de allerduurste nieuwe auto ooit geveild, de Bugatti Chiron Profilée. Bugatti is het enige Franse automerk wat wel meer kan dan prima boodschappenwagentjes produceren, en dat doen ze ook verdomde goed. De nieuwe eigenaar vond de Bugatti Chiron Sport, of Pur Sport toch een beetje voor ‘de gewone mens’. Daarom besloot hij 9.792.500 euro kapot te slaan op de motorkap. Iedereens verwachtingen werden overtroffen, want voor de veiling werd verwacht dat de Bugatti ergens rond de 5 miljoen euro op zo leveren. Wie de mysterieuze rijkaard is, is helaas niet bekend.

Lekker exclusief

Bugatti wilt niet alleen hele dure auto’s verkopen, maar ook exclusief blijven. Net als van de Veyron, wilden ze niet meer dan 500 Chirons maken. Maar voor één keer hebben ze een uitzondering gemaakt, nummer 501, le Profilée. Hiermee is het de allerlaatste Chiron die het Franse wagenhuis ooit hun fabriek uit zal zien rollen. In deze bolide ligt een prachtig geraasde W16, waarschijnlijk een van de laatste motoren ooit met 16 cilinders. Het is jammer maar helaas. Waar de uitgeklede, ‘goedkopere’, Chiron in 6,5 seconden naar de 200 km/h optrekt, doet de Chiron Profilée dat in 5,5 seconden. Zo ben je toch wat sneller thuis na een lange werkdag.

Gelukkig is deze vlugge bak niet alleen snel, maar ziet hij er ook prachtig uit. Je sloeberige vriendjes die de Chiron Pur Sport kochten hebben pech, want alléén de Profilée is verkrijgbaar in het mooie Argent Atlantique. Zo, dat is toch eens wat anders dan ‘zilver’.

Bugatti Chiron Profilée is sold out

De Profilée is helaas verkocht, maar Sotheby’s heeft nog genoeg andere fraaie bakkies in de aanbieding. Wat dacht je van een Ferrari Dino uit ’67? Niets mis mee toch?

Ferrari Dino
Bron: RM Sotheby’s
Reageer op artikel:
De Bugatti Chiron Profilée is de nieuwe duurste auto ter wereld
Sluiten