Weergaloze Mesut Özil bewijst waarom hij een van de sierlijkste voetballers op aarde is

Redactie 23 okt 2018 Entertainment

In het Europese voetbal zijn er een paar voetballers waarvoor je echt kan gaan zitten. Mesut Özil van Arsenal is zo’n speler. Gister liet hij tegen Leicester City weer eens zijn buitenaardse klasse zien.

Met het verdwijnen van mannen als Andrés Iniesta moeten we maar extra genieten van mannen zoals de Duitser. Het zijn de paradepaardjes van de voetbalsport die je op je puntje van je stoel laten zitten en dingen doen die anderen niet kunnen. Mannen die de assist vaak net zo mooi vinden als een doelpunt, iets dat zeker geldt voor Özil.

Hakje

Bij een stand van 2-1 speelt de keeper de bal in op de verdediger, waarna Özil op het middenveld hard wordt ingespeeld en met een fantastisch hakje al de ‘Wows’ door het stadion laat galmen en de aanval in stroomversnelling brengt, hij doet gelijk weer mee in de aanval en zet de verdediging nu met een overstapje op het verkeerde been, krijgt de bal in een keer terug, stift de bal over de keeper naar Aubameyang die alleen maar hoeft in te tikken.

Genialiteit

Wat een geniale goal. Hiervoor kijk je voetbal, toch? Dit is voetbalgenot in z’n puurste vorm. Het was sowieso al de avond van Mesut Özil, want met een goal zette hij zijn ploeg al op het goede spoor voor een 3-1 overwinning op de voormalige superstuntploeg van Engeland. Daardoor blijven de Gunners als nummer 4 van de Premier League netjes in het spoor van koploper Manchester City, die twee punten meer hebben. Dit belooft het spannendste Premier League seizoen van de laatste jaren te worden.

Reageer op artikel:
Weergaloze Mesut Özil bewijst waarom hij een van de sierlijkste voetballers op aarde is
Sluiten