Statistiek laat zien dat Messi en Ronaldo met afstand beste voetballers van afgelopen 40 jaar

redactie 9 Feb 2019 Entertainment

Messi aka ? en superman Ronaldo, al jaren gaan ze nek aan nek in de strijd om de beste voetballer van de wereld. Ze steken er beiden met kop en schouders bovenuit. We gaan het niet hebben over wie van de twee er nou beter kan ballen. Die discussie kan nogal eens uit de hand lopen, dus dat laten we nu maar zitten. We beschouwen Messi en Ronaldo voor nu even als de twee beste voetballers van de wereld. Lekker makkelijk.

Dat deze twee wanna be Johan Cruijf’s zich de beste voetballers van dit moment mogen noemen, blijkt uit hun gruwelijke statistieken. Onze rapid Ronnie (Ronaldo) scoorde in zijn carrière tot nu toe 586 doelpunten. Dat komt neer op zo’n 0.84 goals per 90 minuten. Messi legde zelfs 0.97 goals per 90 minuten in het netje. De Argentijn komt hiermee op een totaal van 579 treffers.

Concurrentie

Het einde van de voetbalcarrière komt dan wel steeds dichterbij voor de balkunstenaars, maar klaar zijn ze nog zeker niet. Beide spelers gaan al richting de 600 doelpunten. Hiermee laten ze de concurrentie een flink eindje achter zich. Op de derde plaats staat namelijk de enige echte Zlatan Ibrahimović, met een magere 364 balletjes in het net. Messi en Ronaldo staan dus met afstand bovenaan. Helden zijn het. We missen wel de vergelijking met legends als Pelé en Di Stefano, maar de datamannen hebben gemeten vanaf 1980.

Reageer op artikel:
Statistiek laat zien dat Messi en Ronaldo met afstand beste voetballers van afgelopen 40 jaar
Sluiten