Deze in een schuur gevonden Mercedessen zijn voor een flink prijskaartje geveild

redactie 3 sep 2018 Entertainment

Deze twee Mercedes 300 SL’s zijn vorig jaar in een Amerikaanse garage opgedoken. De bolides hebben een halve eeuw zij aan zij in een garage gestaan. In die 50 jaar zijn de auto’s flink in waarde gestegen. Nu zijn dit an sich al pittig zeldzame wagens, maar de sublieme staat waarin ze verkeren maakt ze helemaal gewild onder liefhebbers. Hoewel je om er een te kopen je spaarvarkentje waarschijnlijk naar het hiernamaals moet slaan zijn ze beide verkocht.

schuurvondst Mercedes 300 SL Gullwing Roadster

Kekke deurtjes

Het gaat om twee verschillende modellen. De eerste is een 300 SL Gullwing, je weet wel, die met die kekke deurtjes. Onder een flinke stoflaag kwam het prachtige British Racing Green tevoorschijn. Deze Gullwing is het enige exemplaar dat ooit gemaakt is in deze kleur. Voor collectors is dit dus een beetje zoals die ene Pokémonkaart die jij vroeger per se moest hebben. Daarbij komt deze prachtige slee pas 26.000 kilometertjes op de teller heeft.

schuurvondst Mercedes 300 SL Gullwing Roadster

Aankooppapieren nog aanwezig

De minstens zo mooie andere bolide die dan nog overblijft is de Mercedes 300 SL Roadster. Dit plaatje heeft met ruim 60.000 iets meer kilometers gelopen dan de Gullwing maar is nog in even goede staat. Het bijzondere aan deze exemplaren is dat ze nog nooit zijn gerestaureerd. Ondanks dat zijn ze in topstaat. In de voorbumper van de Gullwing zijn zelfs nooit gaten geboord voor een kentekenplaat. Ook hebben beide auto’s bijna al hun originele aankooppapieren nog. Dit maakt ze beide nog kostbaarder. De Gullwing is net iets exclusiever dan de Roadster en de waarde ervan is dus geschat tussen de 1.000.000 en 1.300.000 dollar. De minstens zo dikke Roadster heeft een geschatte waarde tussen de 800.000 en 1.000.000 dollar.

schuurvondst Mercedes 300 SL Gullwing Roadster

Weer de schuur in

Mocht je nu al je stuivers bij elkaar hebben gelegd en denken net genoeg geld te hebben voor de Gullwing dan kom je bedrogen uit. De veilinghamer voor de Gullwing klonk namelijk pas bij 1.677.500 dollar. Heb je iets meer dan 1 miljoen dollar uit je spaarvarken weten te rammelen dan had je mee kunnen bieden op de Roadster. Die ging uiteindelijk voor 1.034.000 dollar de deur uit. Veel geld, maar waarschijnlijk een goede investering. Zet ze weer in de schuur en wie weet wat ze over nog eens 50 jaar waard zijn.

Foto’s: Screenshot YouTube.

Reageer op artikel:
Deze in een schuur gevonden Mercedessen zijn voor een flink prijskaartje geveild
Sluiten