Student vindt dikke supercars in de garage van z’n oma

Redactie 22 aug 2018 Machines

Ben je lekker in de garage van je oma aan het neuzen, kom je opeens een paar dikke supercars tegen! En dan ook nog eens uit die glorieuze jaren ’80. Het overkwam deze Amerikaanse student. 

Hij wandelde voor het eerst sinds jaren weer door de stoffige garage van z’n oma en stuitte daar op twee pareltjes. Of nou ja, ruwe diamanten is beter gezegd. Tussen de lege jerrycans en kartonnen dozen kwam namelijk een superzeldzame Lamborghini Countach tevoorschijn. Deze stond dicht tegen een echte Ferrari 308 GTS geparkeerd.

Hoewel sommigen de bolides aan zouden zien voor twee stukken schroot met een flinke laag stof, is dit voor een autoliefhebber natuurlijk pure porno. Naast de twee oude Italiaanse sportwagens staat tussen de Lamborghini en de muur ook nog een MG T-type uit begin jaren ’40 gepropt.

Volgens de Amerikaan staan de wagens al ruim twintig jaar in de garage van z’n oma. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat een omaatje met deze waardevolle youngtimers moet. Nou, dat heeft ze te danken aan haar inmiddels overleden man. Zo’n dertig jaar geleden had hij namelijk een verhuurbedrijf voor exotische auto’s. Eind jaren ’80 heeft hij dus ook deze prachtige witte Countach aan z’n collectie toegevoegd.

Helaas werd de verzekering zo duur dat hij de boel moest sluiten. De meeste wagens heeft ‘ie verkocht. Alleen deze twee pk-monsters heeft hij niet de deur uit gedaan. En daar mag zijn kleinzoon hem nu dankbaar voor zijn. Een opgeknapte versie van de Lamborghini Countach 5000 S is toch al gauw bijna een half miljoen dollar waard. De 308 GTS is in goede staat minder waard, maar een kleine 100.000 dollar moet er nog wel voor te vangen zijn.

Het grote probleem is dat de auto’s niet in perfecte staat verkeren. Zo lijkt de Ferrari meer op een hoop metaal met wielen dan op een levensvatbare automobile. Of wat zeggen we? De Ferrari heeft niet eens wielen. Die zijn al gestolen. Het opknappen van de wagens zal waarschijnlijk ook lastig gaan gezien dat nog wel tienduizenden, zo niet, honderdduizenden dollars gaat kosten. Niet iets wat de gemiddelde student uit z’n portemonnee tovert.

Wat er met de Italiaanse supercars gaat gebeuren kunnen we je dus niet vertellen. Wat we je wel kunnen adviseren is om nog eens bij je oma langs te gaan en wellicht even door haar garage te snuffelen.

Foto’s: Reddit/eriegin

Reageer op artikel:
Student vindt dikke supercars in de garage van z’n oma
Sluiten