Mercedes komt met een pick-up truck in de vorm van de X-klasse

redactie 28 okt 2016 Machines

Ze hebben busjes, SUV’s, hatchbacks, sedans, sportwagens. Noem het allemaal maar op. Maar wat hadden de Duitsers met de ster nog niet? Precies! Een pick-up truck. Dus komen ze volgend jaar met een pick-up truck.

Niet dat we daar in Nederland heel veel aan hebben, maar ze richten zich dan ook logischerwijs niet op de Nederlandse markt, maar op landen als Zuid-Afrika, Australië, Brazilië en Nieuw-Zeeland. Daar waar die echt tot z’n recht komt.

Zoals je van Merche mag verwachten wordt ‘ie luxe. Eigenlijk zoals je een Mercedes kent van binnen. De bekende roostertjes, royaal entertainmentsystem met big ass touchscreen, mooie materialen als leer en aluminium. Komt helemaal goed.

De X-klasse komt er trouwens in twee varianten: De Powerful Adventurer is er voor de mensen die daadwerkelijk buiten het asfalt wild gaan doen en de Stylish Explorer komt voor de mensen die gewoon graag een truck willen maar ‘m verder niet onwijs nodig hebben. Die laatste is te herkennen aan grote velgen en de achterlichten helemaal rondom (wat wij heel cool ontworpen vinden).

Qua motoren kun je eind 2017 kiezen uit een viercilinder of een zescilinder turbodieselmotor. Nou, doe ons maar die zescilinder Stylish Explorer maar. In het zilver graag.

 

Reageer op artikel:
Mercedes komt met een pick-up truck in de vorm van de X-klasse
Sluiten