Twee zeldzame Mercedes-Benz CLK GTR’s ter waarde van tientallen miljoenen onder de hamer

RM Sotheby’s maakt zich op voor een behoorlijk spannende Mercedes-Benz veiling. Ze hebben een CLK GTR Coupé uit 1999 en een CLK GTR Roadster uit 2002 voor het grijpen. De geschatte gecombineerde waarde voor deze juwelen is een verbluffende 22.000.000 dollar.

Deze wagens zijn iconen van auto-design en techniek. Vroeger heerste Mercedes Benz in de T1-raceklasse en deze twee zeldzame voertuigen zijn het bewijs van die dominantie.

Coupé

Laten we het hebben over de CLK GTR Coupé uit 1999. Er zijn er ooit slechts twintig van gemaakt en staan symbool voor innovatie. Hij werd ontwikkeld in een waanzinnige sprint van 128 dagen en won opeenvolgende FIA GT1-kampioenschappen in 1997 en 1998. Fun fact: Zijn dominantie leidde feitelijk tot het einde van de autosportserie waarvoor hij was ontworpen. Deze auto maakt deel uit van de elite ‘GT1 Trinity’ naast de McLaren F1 en de Porsche 911 GT1.

Foto’s: Sotheby’s

Specsss

De straatlegale versie van dit beest, bekend als de “Strassenversion”, is een recordbreker als het om het om de prijs gaat. Hij heeft een 6,9-liter V-12-motor, vergelijkbaar met Pagani-modellen, dus het is alsof je in een raceauto rijdt met een vleugje luxe: denk aan airconditioning en lederen bekleding. De specifieke Coupé die wordt geveild is de zevende in zijn soort en ziet er fantastisch uit in Iridium Silver Metallic, met een cool blauwgrijs tartan-interieur. Hij heeft ook super weinig kilometers, minder dan 4.358, en wordt geleverd met alle originele accessoires en onderhoudsboekjes.

Roadster

Maar laten we het nu even hebben over de echte ster van de show: de GLK GTR Roadster uit 2002. Deze schoonheid met open dak is een van de slechts zes exemplaren die ooit zijn gemaakt, waardoor die ongelooflijk zeldzaam is. Hij heeft dezelfde krachtige V12-motor als de Coupé, maar geeft je die wind-in-je-haar-rijervaring. Het exemplaar dat wordt geveild, ziet er strak uit in zilver met een zwart en grijs lederen interieur. Hij is eigenlijk gloednieuw, met iets meer dan 160 kilometer op de teller en wordt geleverd met ingebouwde bagage en gebruikershandleidingen.

Foto: RM Sotheby’s

Foto’s: Sotheby’s

De veiling vindt plaats op 17 november, zowel in Las Vegas als online via de officiële site van RM Sotheby’s. De CLK GTR Coupé zou tot 9 miljoen dollar kunnen kosten en de Roadster zou tot 13 miljoen kunnen oplopen.

Reageer op artikel:
Twee zeldzame Mercedes-Benz CLK GTR’s ter waarde van tientallen miljoenen onder de hamer
Sluiten