Deze games kunnen we allemaal verwachten met de release van de PS5

Het mag duidelijk zijn dat de PlayStation 5-hype op volle toeren draait. Veel geruchten op het internet bleken correct en met de E3 om de hoek, gaan we toch echt een officiële bevestiging krijgen in de nabije toekomst. Wat games betreft, zien we steeds meer info langsdwarrelen op het web. Soms doorgespeeld door anonieme bronnen, maar ook speculaties van platforms die het vrijwel altijd bij het juiste eind hebben. Reden genoeg om het lijstje met jullie te delen. Van deze games zijn we vrijwel zeker dat ze bij de launch uitgebracht worden.

De nieuwste Assassins Creed, Call of Duty of Fifa zijn zo goed als feitelijk. Die besparen we je wel. Laten we meteen beginnen.

Grand Theft Auto 6

We hadden hier stiekem al wat info van voorbij zien komen. Al jaren zijn wordt er gespeculeerd over wanneer de nieuwste GTA zal uitkomen. Nu lijkt het nieuws toch ietsje geloofwaardiger met de lading (vermoedelijk) gelekte info over GTA6. Terug naar Vice City en San Andreas? PS5 exclusive? Misschien wel. Meer info, druk op de link hier.

Horizon: Zero Dawn 2

Onze Hollandse trots. Guerrilla Games is natuurlijk bekend van de Kill Zone-franchise. Ze kwamen in 2017 met hun eerste adventure game Horizon: Zero Dawn, die tot op de dag van vandaag tot een van de bestverkochte PS4 games behoort. En dat succes komt uit onze eigen hoofdstad, mooi toch? Het is al langer bekend dat Guerrilla bezig is met een tweede deel. Of het een launch titel zal zijn, wellicht. Het zou zomaar kunnen.

The Elder Scrolls 6

Het vervolg op The Elder Scrolls Skyrim was ongekend. Dat ze bezig zijn met deeltje zes was ook geen verrassing. Het is mogelijk dat Bethesda (de maker van Skyrim) bij de E3 wat gameplay zal laten zien. Als dat zo is, kunnen we dit juweeltje sneller verwachten dan gedacht.

Starfield

Over Bethesda gesproken. De makers van The Elder Scrolls zijn druk bezig met een game onder de naam Starfield. Naar verluid zal ‘ie, in tegenstelling tot Skyrim in de middeleeuwen, zich afspelen in een futuristisch sterrenstelsel. Ook hiervan verwachten we bij de E3 meer te zien. Want alleen een banner en gebabbel net als E3 2018, daar doen we niet meer aan.

Destiny 3

Destiny is al een poosje onafhankelijk geworden. Waarbij ze de vorige delen met Call of Duty uitgever Activision samenwerkten, kan maker Bungie nu eindelijk zijn eigen ding doen met Destiny 3. Het is al langer stil bij het Bungie-kamp, maar dat belooft in dit geval veel goeds.

God of War 2

Een nieuwe God of War bij de launch? Heel onwaarschijnlijk is dat niet. Ondanks dat de game vorig jaar pas uit kwam, met zeer veel glorie en succes, was de productie van God of War PS4 grotendeels gebruikt voor het maken van de juiste engine. De motor die de gameproductie moet draaien is nu volledig werkend. Dit moet een nieuw deel vele malen sneller maken. De hoop is er, want de vorige was AWESOME!

Resident Evil 8

Resident Evil 7 is de succesvolle horror game van Capcom, die uitkwam in 2017. Daarna kwamen ze afgelopen februari met een Remake van Resident Evil 2 uit de jaren ’90. Beide games zijn enorm goed ontvangen en hebben veel geld opgehaald. Het is daarom goed in te denken dat er een Resident Evil 8 op de planning staat voor de PS5.

Cyberpunk 2077

Kort samengevat, deze game word groot, gedetailleerd en is gemaakt door de makers van The Witcher games. Het ambitieuze project kent geen tijd, het is af wanneer het af is. Vorig jaar zagen we eindelijk gameplay. Ze zijn al ruim 10 jaar (als het niet langer is) bezig met deze Cyberpunk game, dus een launch titel als 2077 zal zomaar de beste release in gaming historie kunnen worden.

The Last of Us Part 2

The Last of Us 2 gaan we zo goed als zeker als launch titel voor de PS5 krijgen. Sterker nog, er zijn geruchten dat hij misschien dit jaar uitkomt en een cross-platform game wordt. Dus zowel voor PS4 als voor PS5 is hij te verwachten. Net als het vorige deel.

Nieuwe Rocksteady Game

Batman Arkham is zo goed als geweest, tot ons grote verdriet. Maar, na de release van Batman Arkham Knight was het erg lang stil bij maker Rocksteady. Dat weerhield het internet niet van speculeren. Een nieuwe Superman game met een serieuze tint als die van Batman? Een The Flash-game? Of toch een soort van Suicide Squad achtige game? Ze zijn ergens mee bezig. Al heel lang. Dus dat ze komen bij de launch van de PS5, is dan ook een zegen. Wat het ook is.

Death Stranding

De Metal Gear Solid maker, Hideo Kojima, probeert met Walking Dead-acteur Norman Reedus en producent Guliermo Del Torro een cryptische PlayStation exclusive neer te zetten. Na ruim vier trailers en meerdere tweets van de beste man, weten we alleen nog steeds niets over de game. Heerlijk mysterieus. Maar we geloven wel dat het net als The Last of Us 2, een cross-gen game zal worden en hoogstwaarschijnlijk een PS5 launch titel wordt.

Spiderman 2

Natuurlijk komt maker Sucker Punch met een vervolg van de zwaar populaire Spiderman game. De PS4 exclusive was een mega succes en was in vrijwel alle opzichten een plezier om te checken. Ga er maar van uit dat je die gaat zien bij de PS5 launch, of misschien ietsje later.

 

Reageer op artikel:
Deze games kunnen we allemaal verwachten met de release van de PS5
Sluiten