McLaren voegt met 720S nieuwe supercar toe aan het assortiment

Redactie 8 mrt 2017 Machines

Genève is in volle gang, dus de ene na de andere onthulling rolt van de meest prestigieuze autobeurs ter wereld. McLaren greep de autobeurs aan om het doek te trekken van haar nieuwe supercar: de 720S. Zoals bij alle modellen van de laatste jaren verraadt de naam van de auto wat over het aantal pk’s, in dit geval 710. Daarmee wordt het de meest vermogende supercar in de stal van de Britten, na het absolute topmodel, de P1.

De 720S is de tweede generatie in de Super Series, het middensegment waar ook modellen als de 650S en de 675LT in zitten. Van binnen ziet ‘ie er nagenoeg uit zoals alle andere McLarens, qua uiterlijk is het wel echt iets nieuws, en tegelijkertijd past ‘ie wel perfect tussen de andere modellen. Wij vinden vooral de superdikke achterlichtunits met twee dikke uitlaatpijpen in het midden van de kont, die achterklep en de nieuwe vleugeldeuren heel erg vet. En die lijnen hè, straalt een en al snelheid uit.

710 pk dus. En dat met een gewicht van slechts 1.283 kilo. Dat gaat natuurlijk als de brandweer. Een acceleratie van 0-100 in 2,9 seconden en een topsnelheid van liefst 341 km/u. Dat heeft het te danken aan een nieuwe 4,0-liter V8 twinturbo. Op de P1 na, is het daarmee ook gelijk de snelste McLaren in het assortiment. De 720S zit doet ongeveer net zo lang over de sprint naar de 200 als een Golf GTI naar de 100.

‘De Super Series is het hart van het modellenprogramma van McLaren en is de ultieme mix van extreme prestaties, handgemaakte luxe en ongeëvenaard rijplezier waar het merk voor staat. Het is voor het eerst dat we een complete productlijn vernieuwen en die eer is geheel terecht voor de 720S , die model staat voor McLaren’s visie om altijd een stap vooruit te lopen. Dat doet de 720S, zowel voor het merk als voor het gehele supercarsegment,’ aldus Mike Flewitt, CEO van de renstal.

Ben je helemaal verkocht? Heb jij even geluk, want de bolide is per direct te pre-orderen bij Louwman Exclusive in Utrecht. De eerste wagens zullen in mei worden afgeleverd, dus met een beetje geluk rijd jij in de lente rond in je nieuwe Mc. Moet je wel even €320.035 aftikken. Opties niet meegerekend. Geloof ons, van een McLaren ga je nooit spijt krijgen. Dat hebben wij wel ervaren.

Reageer op artikel:
McLaren voegt met 720S nieuwe supercar toe aan het assortiment
Sluiten