Max Verstappen leert driften van Mad Mike in 600 pk sterke rookmachine

Max Verstappen moet normaal gesproken zo hard mogelijk rondjes over het circuit rijden, dus daar komt weinig driften bij kijken. Maar je weet maar nooit waar je het voor nodig hebt, dus ging hij in de leer bij driftmaster ‘Mad’ Mike Whiddett voor een bijspijkercursus.

Dat Max het al wel een beetje onder de knie heeft, heeft hij al bewezen tijdens die kletsnatte Grand Prix van Brazilië. Weet je nog? Precies ja, een van de vetste acties die we de afgelopen jaren in de Formule 1 hebben gezien. Zijn magistrale inhaalrace nog buiten beschouwing gelaten.

Mike Whiddett

Goed, driften dus. Terwijl Max bezig is aan een van de indrukwekkendste winning streaks in de Formule 1 ooit, kon hij ook nog tijd vinden om zijn skillset wat uit te breiden. En als je wil leren driften, dan is er haast geen betere dan  Mike Whiddett. De man heeft al flink wat op zijn cv staan. Zo reed hij de ‘Magic Roundabout’ in Swindon, reed hij met 248 km/u o ver de Franschoek-pas in Zuid-Afrika en deed hij gek op Goodwood Festival of Speed. Dit keer ging hij met Max naar het circuit van Milton Keynes in Buckinghamshire.

Nerveuze Max Verstappen

Daar stapte onze heroïsche landgenoot in een 600 pk sterke MADBUL-driftauto. Dat is wel effe wat anders dan de RB19 waar hij normaliter in rondscheurt. Max: “Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik denk dat ik in de afgelopen jaar nog niet zo nerveus ben geweest om in een auto te stappen, omdat het totaal iets anders is dan ik normaal doe. Het voelde alsof ik weer 16 was en voor het eerst in een F1-auto stapte. Maar zodra ik in de motor startte en begon met driften, voelde het al snel vrij vertrouwd.”  Nou Max, laat maar zien wat je in huis hebt!

 

 

 

Reageer op artikel:
Max Verstappen leert driften van Mad Mike in 600 pk sterke rookmachine
Sluiten