Zeldzame Mandarijneend zet heel New York op z’n kop

redactie 3 nov 2018 Entertainment

Wat een Mandarijneend wel niet allemaal kan veroorzaken. De naam zegt je misschien weinig, voor veel mensen is een eend een eend. Maar dit is wel hele gekke. Donald Duck is er niks bij. De Mandarijneend is misschien wel de allermooiste eend ter wereld. 

De eend had waarschijnlijk effe niet op Google Maps gekeken, want hij was pittig verdwaald. Zijn nest is waarschijnlijk ergens in China of Noord-Korea. Als dat laatste land het geval was, zouden wij ook wegvliegen. Waar kun je dan beter naartoe gaan dan New York? De vogel koos het Central Park uit voor een lekkere duik en dat bleef uiteraard niet onopgemerkt.

De vogel kan inmiddels niet meer normaal over straat en is een dikke internet-hit geworden. Mensen zijn er lyrisch over, want deze vogel zie je bijna nooit in de Verenigde Staten en al zeker niet in Manhattan. Er is al onderzoek gedaan naar wat hier diertje vandaan komt. Waarschijnlijk werd het gehouden als huisdier en is het ontsnapt. Overigens is het ten strengste verboden om Mandarijneenden als huisdier te houden.

De Mandarijneend werd een echte ‘rockster’ compleet met een heel scala aan fotografen.

View this post on Instagram

¡Pato Mandarin! Rock Star 🌟 de ‘Stars’ 🦆🦆🦆 pero ¿cómo demonios apareció @centralparknyc? #mandarinduck #NYC

A post shared by Marisa Cespedes (@seishinny) on

Reageer op artikel:
Zeldzame Mandarijneend zet heel New York op z’n kop
Sluiten