Ga met Mario de weg op in Google Maps ter ere van Super Mario-dag

Redactie 12 mrt 2018 Entertainment

Let’s-a goooo! Wie kent hem niet? Gameheld en werelds bekendste loodgieter Mario gaat met jou op pad naar je werk. Ter ere van Super Mario-dag tovert Google in Google Maps, Mario op jouw scherm. Here we go!

Super Mario-dag? Ja, je hoort het goed, deze glorieuze dag bestaat gewoon. Het verhaal achter het ontstaan heeft wel een leuk verhaaltje. Een fan ontdekte dat de Engelse afkorting ‘Mar 10’ ook te lezen valt als Mario. Hoe simpel kun je het maken? Elk jaar viert men op 10 maart dus de officiële Super Mario-dag. Google kwam met het geniale plan om tijdens je navigatietochtje je auto/pijltje te veranderen in Mario inclusief kart. Kun je lekker over de weg scheuren! Om de modus aan te zetten, typ je je bestemming in en dan zal er beneden in je scherm een Mario-blokje verschijnen. Klik daarop en ‘Let’s-a go’!

Mario Maps gif

Geen banaantjes

Google zelf wijst er nog op dat je op moet blijven letten en niet je aandacht van de weg verliest. Natuurlijk met een dosis humor, want ze vragen ook vriendelijk of je geen bananen en rode schildjes op de weg gooit. Dat brengt de veiligheid in gevaar.

Nintendo kwam eerder al met nieuws over het bekende spel, Mario Kart. Het zou binnen een jaar naar de smartphones komen en dat vinden we hartstikke tof. Lekker online karten tegen je maten. In de tussentijd kunnen we deze week nog Mario scoren tijdens een ritje naar je werk. ‘Okey Dokey!’

Foto: Nintendo/Google

Reageer op artikel:
Ga met Mario de weg op in Google Maps ter ere van Super Mario-dag
Sluiten