Man overleeft berenaanval door beer z’n tong af te bijten

redactie 6 Jul 2019 Entertainment

De 35-jarige Rus Nikolay Irgit wordt beschouwd als een held. Zijn hoofd wist hij koel te houden tijdens een brute berenaanval. Hij was bezig om herten- en elandengeweien te verzamelen in een afgelegen bos in de Siberische bergen. Deze was hij van plan later te verkopen. Maar dit plan veranderde toen er uit het niets een beer opdook en hem aanviel.

De school conciërge Nikolay was er zeker van dat hij op die plek tijdens de aanval aan zijn eind zou komen. Hij was ervan overtuigd dat hij de lunch werd voor de bruine beer van een halve ton. Gelukkig wist hij de aanval ternauwernood te overleven. En hoe?! Het verhaal is niet voor de lezers met een zwakke maag.

De witte tong

Op een gegeven moment tijdens de strijd met de beer maakte het Nicolay niet meer uit of hij dood zou gaan of het zou overleven geeft hij aan in een interview nadat hij ontslagen werd uit het ziekenhuis. “En dat is geen goede gedachte, want ik heb kinderen waar ik zielsveel van houdt. Als eerst beet de beer in mijn arm en toen in mijn hoofd. Door de beet in mijn gezicht voelde ik niets meer, ik rook niks meer, helemaal niets. De beer brulde alleen maar en knaagde aan me. Ik opende mijn ogen en zag zijn enorme kaken. Instinctief klemde ik mijn tanden op elkaar. Op dat punt draaide de beer zich plotseling om en rende brullend weg. Ik wist nog steeds niet wat er gebeurde. Ik voelde vreselijke pijn. Eerst dacht ik dat ik mijn lippen in mijn hond had, maar toen ik het uitspuugde besefte ik dat het een tong was. Ik dacht eerst dat het mijn tong was. Ik schudde en probeerde te praten om mijn stem te controleren en dit leek goed. Ik besefte toen dat het de tong van de beer was. Ik had de tong afgebeten en deze is in mijn mond terecht gekomen. De tong was wit. De beer liet mij achter en vluchtte.”

Held

Dat Nicolay als held wordt gezien begrijpt hij niet. “Ik heb mijn familie al een maand lang niet gezien, mijn salaris is laat. Ik kan mijn huis nog niet verlaten, omdat ik nog verzorging nodig heb.” De Rus heeft vreselijke littekens aan het gevecht met de beer overgehouden waardoor hij het eng vindt om weer op straat te komen. In het ziekenhuis hebben ze een huidtransplantatie gedaan. Huid van zijn arm is op zijn voorhoofd gezet en zijn linker oog werkt niet meer goed. “Iedereen gelooft dat ik een held ben, maar ik ben geen held. Ik probeerde alleen te overleven.”

Reageer op artikel:
Man overleeft berenaanval door beer z’n tong af te bijten
Sluiten