Dit is de meest krachtige Bentley Continental GT ooit

jun 29 , 17:58 Machines
bentley banner
Dikke auto’s kan ieder merk maken, maar Bentley blinkt hier toch net wel iets meer in uit dan andere automerken. Met hun nieuwe 2025 editie van de populaire Bentley Continental GT hebben ze het gewoon weer gedaan, het is de meest krachtige Bentley ooit gemaakt.
Het is de vierde generatie Continental GT die er in productie gaat, 22 jaar nadat de eerste auto in productie is gegaan. Dit gebeurde namelijk in 2003. Er zijn meerdere versies van de Continental, zo heb je ook nog de T en de R variant. We gaan eens even kijken wat zoal de vernieuwingen zijn.

Bentley Continental GT

Grootste eye-opener is de vernieuwde motor die in de auto ligt. Dat is namelijk een brute plug-in hybridekanon dat een V8 4.0 liter twin-turbo koppelt aan één enkele elektromotor. Dit klinkt natuurlijk allemaal hartstikke sick, maar welke performance kunnen we hier nou uit verwachten? Ook die cijfers liegen er allesbehalve om. De pk’s krijgen er namelijk 112 bij en komen uit op 771, terwijl de koppel met 74 wordt versterkt en uitkomt op een mooie 738 Nm. Deze combinatie maakt de bolide dus de krachtigste die de Engelse automakers ooit hebben gefabriceerd.

Looks en prestaties

Zo’n hybridemotor is natuurlijk leuk en aardig, maar helaas wel goed voor ‘maar’ 80 kilometer elektrisch bereik. Wat wel lekker speels is aan zo’n motor is dat ‘ie binnen 3,1 seconde op de 100 km/u zit en de topsnelheid 330 kilometer per uur bedraagt. Het interieur van de auto heeft ook enkele upgrades gehad. Je zit namelijk op heuse wellness-stoelen die je op wel twintig(!) verschillende manieren kunt verstellen. Ook het infotainmentsysteem heeft een redelijke update gehad, deze is nu namelijk uitgerust met de My Bentley App Studio, wat ervoor zorgt dat je telefoon naadloos met de auto verbindt. We kunnen de nieuwe GT gaan verwachten in het derde kwartaal van 2024, de prijzen zijn nog niet bekend!
Delen met
Ook interessant