Bentley’s tuner komt met Bentley Bentayga Apex editie

mei 01 , 18:58 Machines
2yww2uvn566scx 800
We zouden nu het hele riedeltje van de Bentley Bentayga met jullie af kunnen spelen, maar dat model is inmiddels bij iedereen wel bekend. Maar als de versterking van het merk genaamd Mulliner de auto onder handen neemt en een nieuw model aflevert, dan worden wij ineens wél enthousiast! Maak je klaar voor de Bentley Bentayga Apex editie.
De maatwerkafdeling van Bentley heeft de Bentayga eens even flink onder handen genomen en het publiek getrakteerd op de Apex editie! Gecombineerd met het sportieve karakter van de eerder gelanceerde Bentayga S editie, is de Apex een auto waar menig autoliefhebber watertandend naar kijkt. O ja, er zijn er maar 20 van gemaakt, wereldwijd!

Bentley Bentayga Apex editie

Als je maar een oplage van 20 exemplaren maakt, kun je het maar beter gelijk goed doen! Het kloppend hart van de auto bestaat uit Bentley’s onbescheiden 4.0 liter V8 motor. Deze motor is goed voor 542 pk en 568 Nm koppel, helemaal geen gekke setup dus! Als je dan op de vrije woensdagmiddag zin hebt om 300 km/u te rijden, kan! Dit is namelijk de topsnelheid van de auto. Hoe snel je op de 100 km/u zit? Nog voordat jij je binnen en buitenspiegel hebt gecontroleerd. Dit doet de wagen namelijk in 4,5 seconde! Voor een auto van dit kaliber is dat bizar snel.

Design

De Apex editie kan natuurlijk niet zonder de nodige uiterlijk aanpassingen komen. Zo zijn de wielen geüpgraded naar 22” Mulliner wielen, volledig gemaakt van carbon. Verder is de kleurstelling van de auto redelijk standaard, totdat je in het midden kijkt. Om namelijk even duidelijk te maken dat het hier om een limited edition auto gaat, is hier een verticale streep getrokken van kop tot staart. Bijzonder om te zien op een Bentayga, maar eigenlijk wel supervet! De interieur opties zijn eindeloos, want elke kleurstelling heeft zijn eigen interieurontwerp. Als je de auto namelijk in ‘candy red’ neemt, krijg je er een arctic white interieur bij, wat de auto een hele strakke look geeft. Wat de auto kost, is nog niet bekend. Wel moet je er snel bij zijn, want er komen er dus maar twintig op de markt!
Delen met
Ook interessant