Twee miljoen euro over? Koop de nieuwe Bentley Batur Convertible

mei 13 , 17:58 Machines
schermafbeelding 2024 05 13 112257
De krachtigste cabrio van Bentley ooit gemaakt, goedemorgen hey! We hebben het over de Bentley Batur Convertible. De Batur kenden wij natuurlijk al als exclusieve auto van de Britse autobouwers. Of ze met een slijptol aan het werk zijn gegaan of gewoon een nieuwe hebben ontwikkeld, het dak van de Batur is verwijderd en dat maakt deze Bentley de krachtigste cabrio ooit.
Een auto die afgeleverd is door Mulliner betekent eigenlijk altijd iets goeds. Deze autotuner heeft de Batur onder handen genomen en de exclusieve coupé net even een stukje exclusiever gemaakt. Dat er dus ook een superkrachtige W12 inligt, is voor ons geen verassing.

Bentley Batur Convertible

Recht uit een garage van Grand Theft Auto gereden, zo lijkt de Batur op het eerste gezicht. Het open dak geeft hem sportiviteit, terwijl eigenlijk alles aan de Bentley grote klasse uitstraalt. Wij zijn altijd al fan geweest van het mooie interieur, uitgerust met met de kenmerkende Bentley klokken. Als prestaties überhaupt nog een vraag zouden zijn, is deze nu beantwoord. De in een W gevormde 12 cilinder van de auto is goed voor een 6.0 twinturbo. Deze produceren samen een respectievelijke 750 pk en 1000 Newtonmeter koppel. Wij kunnen ons voorstellen dat als je je dak open hebt en wegrijdt bij het stoplicht, dit een zeer acceptabele prestatie is!

Mulliner

De coachbuilt-afdeling van Mulliner, dat is waar de plannen voor dit bakbeest gesmeed zijn. Omdat de afdeling redelijk zeldzame autowerken uitpoept is er ook nu ruimte geweest voor ‘maar’ 16 exemplaren. Of dit wel uit kan? Zeker! De tot 336 km/u-rijdende auto is waarschijnlijk goed voor een opbrengst van zo’n 2 miljoen euro. Dit is gebaseerd op de ‘originele’ Bentley Batur, die dit prijskaartje al bij zich draagt. Of de open en converteerbare versie goedkoper gaat zijn? Ga daar maar niet vanuit. Diep in de buidel tasten dus!
Delen met
Ook interessant