Breitling en Triumph slaan handen ineen voor limited edition motor én horloge

jun 07 , 18:58 Machines
schermafbeelding 2024 06 07 124746
Als je denkt aan Breitling , denk je aan horloges. Als je denkt aan Triumph , denk je aan motoren. Zo simpel als 1+1 toch? Om het allemaal net iets ingewikkelder te maken hebben ze die rekensom even opgeschud, maar dat vinden wij helemaal niet erg! Breitling en Triumph zijn namelijk een super toffe samenwerking aangegaan!
Als je er goed over nadenkt liggen de merken eigenlijk helemaal niet zoveel uit elkaar. Het precies in elkaar zetten van een uurwerk is minstens net zo’n vakmanschap als het opbouwen, ontwerpen en afstellen van een kneiterstrakke motor.

Breitling en Triumph

De merken dateren beide uit het midden van de jaren 80 en hebben beide een enorme passie voor het produceren van bijzondere items. Als je van motoren houdt, heb je ongetwijfeld de jongensdroom om ooit zo’n bizarre Triumph onder je kont te mogen schuiven. En als je van horloges houdt, heb je dezelfde jongensdroom gehad om een Breitling om je pols te schuiven. Het is niet de eerste keer dat de merken hun krachten bundelen voor iets vets. In 2022 werkten de twee merken ook al samen, met als prachtig resultaat de Breitling Edition Speed ​​Twin-motorfietsen. Hiervan werden er toentertijd maar 270 gemaakt.

Resultaat

Het is natuurlijk een apart geval als een horloge- en een motormerk samenwerken, dat er dan alleen een motorfiets uitkomt. Dat dachten de ontwerpers van beide merken ook en daarom krijgen we dit keer niet alleen een tweewieler, maar ook een horloge! Het gaat om de Triumph Speed ​​Triple 1200 RR Breitling Limited Edition motor en het Breitling Chronomat B01 Triumph-horloge. Een hele mond vol, moeten we zeggen. Wat het vette is aan de motor is dat die is opgebouwd als caféracer, wat de fiets een retro-karakter meegeeft. Vanbinnen kijken we naar een vloeistofgekoeld, 1200cc blok met Brembo remklauwen en 177,6 pk. Het horloge wordt geleverd met kalfsleren riem die een 42 mm kast om je pols klemt. Wat je hiervoor neerlegt? De motor kost zo’n 24.000 euro en om het horloge erbij te kopen moet je nog eens 10.000 euro meer meenemen. Voor 34.000 euro rij jij dus op je nieuwe motor, mét je nieuwe klok om je pols!
Delen met
Ook interessant