Breitling Chronomat vanaf nu ook leverbaar met lichtgewichte titanium kast

Het idee dat Breitling horloges van 42mm voelen als een kilo om je pols, is verleden tijd. Al kunnen sommige mensen het wel waarderen om een wat zwaardere klok te hebben, is dit niet voor iedereen het geval. Hier is nu een oplossing voor. Je kunt de Breitling Chronomat B01 Chronomat nu ook bestellen in een lichtgewicht versie.

42 millimeter, een stijlvol design en simpelweg een kneiterdikke Breitling om je pols, wij zouden het wel weten. Ons hoef je natuurlijk sowieso al niet echt meer te overtuigen als het om de klokjes van Breitling gaat, maar nu wordt het al helemaal aantrekkelijk.

Breitling Chronomat

De Chronomat is een horloge dat je er niet alleen goed uit laat zien, maar ook nog eens robuust uitziet. Het horloge is ongetwijfeld een onmisbare piece in de collectie van horlogeliefhebbers. De eerste modellen van de serie werden in 1948 uitgegeven. Niet voor het normale publiek, maar voor Italiaanse piloten. Hierna werd het horloge al snel razend populair om zijn precisie en gave uitstraling. Na de productie van 1948 tot 1990 werd het model nieuw leven ingeblazen, maar het behield zijn klassieke tinten.

Lightweight

Zoals we in de intro al benoemden wordt de bekende klok dus vanaf nu ook in het titanium uitgevoerd. Wij vinden dat er wat te zeggen valt over het verschil tussen een zwaar of licht horloge. Zo kan een zwaar horloge wel bijdragen aan de kwaliteitsbeleving van je uurwerk. Zwaar voelt toch altijd robuuster en daardoor kwalitatiever aan. Toch bewijst de materiaalkeuze in dit geval het tegendeel. Want titanium mag dan bijna de helft lichter zijn dan staal, het is wel drie keer zo sterk. Over de kwaliteit van het horloge is dus niks meer dan vooruitgang te constateren. Wij denken dat het uiteindelijk een voorkeurskwestie is of je een zwaar of licht horloge kiest. Wat wij wél weten is dat de titaniummodellen vanaf nu leverbaar zijn in ongelimiteerde oplage. De prijs begint bij 11.500 euro.

Reageer op artikel:
Breitling Chronomat vanaf nu ook leverbaar met lichtgewichte titanium kast
Sluiten