De BMW M4 CS Performance is de lichtste en snelste M4 ooit

mei 11 , 18:58 Machines
2025 bmw m4 cs 0 hero 1
Een BMW M4 is natuurlijk al de natte droom van menig autoliefhebber, dat weten we. Maar BMW heeft de droom nog nét iets natter gemaakt, er is nu een CS-versie van de auto beschikbaar. Een lichtere, snellere, op het circuit gerichte M4, wij zijn verkocht. We nemen je even mee door de BMW M4 CS Performance.
Op de afbeeldingen zie je de auto in zijn herkenbare groene kleur die hem overigens erg goed staat. Het mooie is dat die kleur niet eens het spectaculairste is aan de auto. Een mooie body is leuk, maar de prestaties die de auto levert zijn nog heel veel leuker.
BMW M4 CS Performance
De auto is een afgeslankte versie van het origineel. Dit houdt in dat de auto aardig wat kilootjes kwijt is geraakt, je weet wel, wat wij ook altijd proberen voor de zomer. En wat is nou de beste manier voor een auto om gewicht kwijt te raken? Carbonfiber! Door de zwaarste panelen van de wagen te vervangen door carbonfiber, wordt de auto al snel wat kilootjes lichter. Door alleen de achterdemper al van dit materiaal te maken, is er al 4,5 kilo van de auto afgehaald. Mooi meegenomen, toch?
BMW CS
De CS badge werd eerder toegekend aan BMW modellen die het meest capabel en hoogwaardig waren. Toen stond de erkenning nog voor ‘club sport’. In 2017 werd dit omgedoopt tot Comptition Sport, maar het principe is wel redelijk hetzelfde gebleven. In dit geval dus een lichtere, maar daardoor ook veel snellere Competition Sport uitvoering. Waar kijken we dan naar? 543 pk! In combinatie met 479 Nm koppel is dit hét recept om eens lekker gas te geven. Trouwens, als je dit doet, pas op voor flitsers. Dit beest trekt je namelijk in 3,2 seconden naar de 100 km/u. Hou je het gas langer ingedrukt, zit je binnen 11,1 seconden op de 200. Tututu, flitspaal rood en 50 kilometer per uur!
Delen met
Ook interessant