BMW komt met extra M4 om de wegen mee te temmen

Redactie 19 apr 2017 Machines

Waar Mercedes zijn partnerschap met AMG heeft om hun standaardmodellen van de nodige kracht te voorzien, heeft die andere Duitse autogigant BMW zijn M-divisie waar ontzagwekkende monsters worden gecreëerd die menig autoliefhebber naar de dealer lokken.

BMW liet onlangs weten het gat tussen de M4 en GTS op te vullen met een nieuw model en dit wordt de M4 CS. De GTS is namelijk extreem gewild en al tijden uitverkocht dus de Duitsers willen hun fans tegemoet komen.

Normaal gesproken verloopt het opvullen van gaten tussen verschillende modellen niet zo soepel, de X6 is bijvoorbeeld een gedrocht op wielen. De M4 CS is daarentegen een plaatje waarmee je gezien wilt worden, het is een onvervalst scheurijzer.

Het beest wordt voortgestuwd door maar liefst 460 pk die wordt geproduceerd door een 3.0 liter zes-in-lijn-blok waarmee hij dus zeer snel is. Hier en daar zijn wat onderdelen van koolstofvezel toegevoegd om gewicht te besparen. De M4 CS weegt zo’n 1580 kilootjes, wat redelijk wat is, dat krijg jij niet omhoog met bankdrukken.

De komende 2 jaar gaat BMW een aantal exemplaren produceren, 20 hiervan zijn voor de Nederlandse markt. De prijs zal naar alle waarschijnlijkheid boven een ton liggen, maar dat maakt niet uit want de M4 CS tovert een lach op je gezicht.

 

 

Autobahn

Reageer op artikel:
BMW komt met extra M4 om de wegen mee te temmen
Sluiten