Alpine gaat nieuw tijdperk in met elektrische sportauto: de Alpine A290

jun 13 , 19:58 Machines
01 alpine a290 hot hatch voor elektrisch tijdperk scaled
Alpine introduceert de Alpine A290, een elektrische sportauto die een nieuw tijdperk inluidt. Net zoals we gewend zijn van Alpine, draait het om prestaties, wendbaarheid en een laag gewicht, allemaal met Franse expertise. De A290 is de eerste van Alpine's 100% elektrische Dream Garage, met later ook de GT C-Crossover en de nieuwe A110.
De A290 biedt dezelfde rijervaring als de iconische A110. De sportauto is compact, gebruiksvriendelijk en wendbaar. Het is een comfortabele auto met hoge prestaties, als we alpine mogen geloven. Het AmpR Small-platform, ontwikkeld door Ampère, maakt deel uit van een volledig elektrisch ecosysteem.

Alpine A290

De A290 is volledig in Frankrijk geproduceerd: de assemblage vindt plaats in de fabriek in Douai en de elektromotor komt uit Cléon. Vanaf de zomer van 2025 wordt ook de batterij in Frankrijk gemaakt. De A290 is een stoere hot hatch van 3.990 mm lang. Het AmpR Small-platform zorgt met een 60 mm bredere spoorbreedte voor een krachtige uitstraling. De auto heeft vier koplampen met een X-vormig motief, geïnspireerd op de rallysport, die een welkomstanimatie uitvoeren zodra je in de buurt komt met de handsfree-kaart.

Uitrusting

Met brede spatborden, zijskirts, een zwarte haaienvinantenne en een opvallende diffuser achter heeft de A290 een stevige uitstraling. Optioneel kan een Franse vlag op de C-stijl worden toegevoegd, en de voorbumper heeft een uniek sneeuwvlokmotief. Het aerodynamische ontwerp, met luchtinlaten in de voorbumper, zijskirts en een diffuser, helpt om de actieradius te maximaliseren. De A290 is standaard uitgerust met 19-inch lichtmetalen wielen, waarvan het ontwerp teruggrijpt naar de Alpine A310. De Brembo-remklauwen voor, met vier zuigers en het Alpine-logo, zijn identiek aan die van de A110 en beschikbaar in Racing Red en Alpine Blue. Er zijn vier carrosseriekleuren beschikbaar, waaronder het nieuwe Alpine Vision Blue. Bij de lancering komt er een gelimiteerde Première Edition van 1.955 exemplaren in vier uitvoeringen: Deep Black, Nival White, Alpine Vision Blue en Tornado Matte Grey.
a
Delen met
Ook interessant