Franse eigenaar van een Alpine A110 krijgt boete op de mat terwijl er niemand in zijn auto reed

24 mei 2022, 19:00 Entertainment
flits 1600x756 1

Een boete krijgen is natuurlijk nooit leuk. Dan hangt het er ook nog effe van af wat de schade precies inhoudt. Een boete voor foutief parkeren in Amsterdam is bijvoorbeeld al 77 euro. Voor dat geld kan je in de binnenstad ongeveer veertig minuten je auto kwijt, dus als je langer parkeert maak je winst! Een boete voor te hard rijden kost al snel een paar tientjes meer. Het liefst vermijdt je het krijgen van een boete gewoon. In Frankrijk is wat vreemds gebeurd met betrekking tot een snelheidsboete. De eigenaar van een Alpine A110 kreeg namelijk een bekeuring voor te hard rijden, terwijl de auto stilstond en er niemand achter het stuur zat.

De Alpine A110 is een uitstekende sportwagen. De lichtgewicht auto is voorzien van een 1.8 liter motor die 252 pk sterk is. Daarmee kan de auto een topsnelheid halen van 250 km/u en dat betekent dat je al snel in de gevarenzone zit qua snelheidsovertredingen. Deze wagen reed echter precies 0,0000 km/u, maar toch ontving de eigenaar een boete.

Boete voor de verkeerde wagen

De Franse autoriteiten hebben effe niet goed opgelet toen ze het scheurmonster voorbij zagen komen. De bekeurde sportwagen stond namelijk op een autotransporteur toen die geflitst werd. Dus ja, je raadt het al: de autotransporteur reed veel te hard en niet de Alpine A110 zelf. Er zat zelfs niemand in het voertuig. De flitser las compleet het verkeerde kenteken, waardoor de eigenaar van de auto enorm verrast werd door de boete die opeens op de mat lag.

Effe de systemen updaten

De Alpine werd aan de voorzijde geflitst, terwijl hij achterstevoren op het plateau van de wagen stond. Hij reed dus technisch gezien achteruit. Ga er maar vanuit dat het flitssysteem in Frankrijk volledig geautomatiseerd is, net zoals het systeem voor bekeuringen. Op de foto is namelijk duidelijk te zien dat de auto met spanbanden is vastgezet en dat er niemand achter het stuur zit. Maar ja, fouten maken kan de beste overkomen. Hopelijk leren ze er in Frankrijk wel van en passen ze hun systemen een klein beetje aan.

Delen met
Ook interessant