Luxe atoombunker is bestand tegen iedere kernoorlog

Redactie 21 apr 2017 Entertainment

Atoombunkers zijn een tijdje uit de mode geweest na het afsluiten van de Koude Oorlog. De laatste weken zijn er echter weer zaken voorgevallen in Noord-Korea die de schuilkelders weer uiterst actueel maken.

De dreiging van een kernoorlog was nog nooit zo groot sinds de val van de Sovjet Unie en de angst slachtoffer te worden als er een kernbom op je dak valt, is bij veel mensen toegenomen. Een goed voorbereid mens telt voor twee, dus je kan maar beter zorgen dat je veilig zit als Noord-Korea echt een aanval uitvoert.

In de buurt van Savannah, in de Amerikaanse staat Georgia, ligt op een terrein van zo’n dertien hectare een bunker uit 1969 die bestand is tegen een atoombom die een ontploffing van 20 Kiloton TNT voorbrengt.

Het complex uit de Koude Oorlog is in 2012 nog volledig gerenoveerd en heeft muren van bijna één meter dik. Daarnaast beschikt de dikke kelder over een woonoppervlak van 1300 m2 waardoor je alle ruimte hebt voor een knallend feestje. De bunker is van alle gemakken voorzien.

Bij de renovatie zijn er vier appartementen met bad-, slaap, woon- en eetkamers gebouwd, je zit in het geval van een kernoorlog dus niet in een trapgat opgesloten.Voor de veiligheid is er een systeem van bewakingscamera’s aangelegd ter waarde van $100.000, da’s dus goed spul.

Vind jij Kim Jong-un ook een te grote bedreiging worden en heb je $17,5 miljoen op de bank hebben staan, koop dan deze luxe atoombunker!

Bored Panda

Reageer op artikel:
Luxe atoombunker is bestand tegen iedere kernoorlog
Sluiten