Australische Tour de Fridge is de meest dronken en bizarre sportwedstrijd

Redactie 21 apr 2017 Entertainment

Vergeet de Tour de France. Tour de Fridge is Australië’s eigen party-parate variant op de wielerwedstrijd, met wat cruciale toevoegingen. Ten eerste hoef je niet drie weken lang te fietsen alsof je op de vlucht bent voor een jachtluipaard. Ook doen ze niet moeilijk bij de dopingcontroles. Je zuipt waarschijnlijk meer dan dat je fietst.

In Australië hoef je niet bij de top van de fietsmannetjes te horen om mee te mogen doen. Tour de Fridge duurt bovendien maar een dag. Die dag fiets je door Ellenbrook (Perth, Australië), een stadje dat de rest van het jaar voor nietszeggend doorkan. Denk niet dat het een lekker rustig fietstochtje door de mooie natuur is, want Tour de Fridge is heftiger dan carnaval. Je wordt om zeep geholpen.

De tocht gaat langs zeven verschillende huizen, waar je bij ieder huis door een tuinfeest wordt opgewacht. En dit zijn niet bepaald de meest beschaafde tuinfeesten; van iedere wielrenner wordt verwacht dat ze twintig bier drinken. Ook zijn er grote aluminium pakken met wijn en is er genoeg sterke drank. Topsport van het hoogste niveau.

Om ongelukken te voorkomen is het grootste deel van de fietstocht afgezet voor de wedstrijd. Toch staat de Tour de Fridge ieder jaar garant voor geweldige valpartijen. Wielrennen blijft een valsport, zeker dronken. Daarnaast kunnen de wielrenners mee doen aan beer pong- en worstelwedstrijden en mayonaise-gevechten.

Oja, deelnemers komen ook allemaal verkleed. Al dit spektakel wordt uitgevoerd door dronken mannen en vrouwen, verkleed als paus, turtle, Buzz Lightyear of Goku – dat is geweldig.

Bekijk hieronder de video van le Tour de Fridge 2017, van vorige week:

Reageer op artikel:
Australische Tour de Fridge is de meest dronken en bizarre sportwedstrijd
Sluiten