De Lucid Air laat niets over van Tesla en wordt gelanceerd in 2021

Het Amerikaanse automerk Lucid Motors komt in 2021 met hun eerste productieklare auto genaamd de Lucid Air. De cijfers van deze wagen liegen er niet om. De Lucid Air is een supersnelle elektrische wagen en qua statistieken wint ‘ie het in alle opzichten van de duurste modellen van Tesla. Dat klinkt veelbelovend.

Het nieuwste pareltje van Lucid Motors is een elektrische sedan en is daarom het beste te vergelijken met de Tesla Model S. Lucid Air deelt met hun nieuwe model flinke tikken uit aan de Tesla Model S. Allereerst brengt de accu van het nieuwe automerk je zo’n 830km op weg, terwijl de Tesla Model S na 640km een laadpaal nodig heeft. Een verschil van bijna 30%.

Lucid Air

De ongekende cijfers van Lucid Air

Het elektrische systeem van Tesla draait op 400 volt, de Porsche Taycan op 800, maar die van de Lucid Air op 900 (!!) volt. Daarnaast heeft ‘ie ook nog eens het meeste motorvermogen. De sterkste versie van de Lucid Air wordt verwacht in 2022 met zo’n 1300 pk.

Dat het accubereik 190km meer is dan de Tesla Model S is natuurlijk super praktisch. Maar er is meer, de accu laadt zich namelijk ook nog eens veel sneller op. Waarbij de Tesla tot maximaal 250 kilowatt kan laden, kan de Lucid 300 kW aan. Dat komt neer op 33 km meer per minuut.

Peter Rawlinson, de CEO van Lucid Motor, verklaart dat deze wagen het snelste ‘ding’ ter wereld is. In Amerika wordt de kwart mijl gebruikt als afstand om snelheid te bepalen, dat is zo’n 400 meter. De Tesla Model S doet 10,5 seconde over de afstand, terwijl Lucid Air met zijn 9,9 seconde onder 10 blijft.

Het aantal seconden dat de wagen nodig heeft om van 0 tot 100 km/u te komen is bij de Lucid Air en de beste Tesla wel hetzelfde: 2,5 seconde.

De verschillende uitvoering zullen tussen de 80.000 en 150.000 euro kosten.

Onder de video staan nog wat sexy foto’s van deze elektrische beauty.

 

Reageer op artikel:
De Lucid Air laat niets over van Tesla en wordt gelanceerd in 2021
Sluiten