Elektrische Porsche Taycan showt zijn schitterende interieur

Hoewel Tesla de laatste jaren de markt domineerde met zijn model S, liggen er kapers voor de duurzame kust. Zo brengt Porsche komend jaar de Taycan op de markt en dit elektrische monster is van plan iedere vorm van concurrentie op te eten. Na al wat foto’s online te gooien van de buitenkant toont Porsche nu hoe het interieur eruit komt te zien en dat betekent etenstijd.

De Duitse autofabrikant is niet over één nacht ijs gegaan en is vanaf de tekentafel het complete interieur op gaan bouwen. Deze aanpak werpt zijn vruchten af want wij zagen zelden zo’n strak en oogstrelend ontwerp.

FHM- Porsche Taycan Interieur

Porsche heeft een bijzonder rijk verleden en keek nog eens goed in het eigen museum. Hier deden ze hun inspiratie op bij de legendarische 911 uit 1963 die een stijlvol, puristisch dashboard had. Met andere woorden: geen afleidende frutsels, maar alleen de noodzakelijke meters en knoppen.

Het moge duidelijk zijn dat deze aanpak zijn vruchten heeft afgeworpen. Het dashboard van de Taycan is volledig op de bestuurder gericht om het rijgemak en plezier zo groot mogelijk te maken. We krijgen heel veel scherm tot onze beschikking. We zien de gebruikelijke tellers terug, op de toerenteller na want die is natuurlijk overbodig bij een elektrische wagen. Op die plaats zit nu een ‘Power meter’, klinkt mooi nietwaar?

Verder wordt de bestuurder van zijn passagier gescheiden door een groot interactief touchscreen die uiterst eenvoudig te bedienen is. Het minimalistische ontwerp past zeer goed bij de Taycan die daarmee zijn rauwe kant ook kan tonen. Hard rijden kan de nieuwste Porsche-telg naar verluidt wel.

Ook is er goed nieuws voor de toekomstige eigenaren van de elektrische supercar aangezien het interieur helemaal af te stellen is op de persoonlijke wensen van de bestuurder. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ‘Pure’ waarna je alleen relevante en absoluut noodzakelijke informatie te zien krijgt. Een race-uitvoering behoort daarnaast ook tot de opties. Hier kijken wij als vanzelfsprekend naar uit! We kunnen niet wachten op het testritje.

FHM- Porsche Taycan Interieur
Reageer op artikel:
Elektrische Porsche Taycan showt zijn schitterende interieur
Sluiten