Elektrische luchttaxi maakt eerste vlucht boven de skyline van New York City

Raad eens? Joby’s elektrische luchttaxi heeft zojuist een adembenemende stunt uitgevoerd: hij maakte zijn allereerste vlucht over de iconische skyline van New York City! Stel je voor dat je door de wolken vaart en vanuit een elektrisch vliegtuig naar de stad staart “die nooit slaapt.” Het lijkt net iets uit een sciencefictionfilm, maar het is gewoon echt gebeurd!

Joby, de tovenaar achter deze rit op een vliegend tapijt, is erin geslaagd om van hun elektrische vijfpersoonsvliegtuig het eerste in zijn soort te maken dat door het luchtruim van Manhattan zweeft. Ja, je hebt het goed gehoord: de toekomst van het transport heeft zojuist een grote upgrade gekregen en het bruist boven de Big Apple!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joby Aviation (@jobyaviation)

eVTOL

Laat ons het nu voor je opsplitsen. Dit is niet het typische alledaagse helikopter of vliegtuig; het is een eVTOL, wat staat voor elektrisch verticaal opstijgen en landen. Stel je een strak, futuristisch voertuig voor dat dankzij het elektrische aandrijfsysteem verticaal kan opstijgen en landen. Het is net iets dat rechtstreeks uit een sciencefictiondroom komt.

The Big Apple

En waar besloten ze deze baanbrekende prestatie te laten zien? Nergens anders dan de betonnen jungle zelf: New York City! Kom op, kan het nog zieker worden dan dat? Wolkenkrabbers, stadslichten en een elektrische luchttaxi die door de wolken danst. Over spektakel gesproken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joby Aviation (@jobyaviation)

Luxe in de lucht

Maar wacht even, het wordt beter. Joby’s eVTOL is niet zomaar een hoogvliegend concept, het is ontworpen voor praktisch gebruik. Met ruimte voor vijf passagiers is het een kijkje in de toekomst van stedelijke luchtmobiliteit. Stel je voor dat je het beruchte verkeer in New York kunt verslaan door in een van deze slechteriken door de lucht te vliegen. Woon-werkverkeer zal nooit meer hetzelfde zijn!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joby Aviation (@jobyaviation)

Dus een compliment voor Joby, die geschiedenis heeft geschreven en ons een voorproefje heeft gegeven van wat de toekomst in petto heeft. De lucht boven New York City is zojuist een stuk spannender geworden, dankzij de allereerste elektrische luchttaxi die de lucht in ging. Doe je gordel om, want de toekomst hangt in de lucht en het ziet er opwindend uit!

Reageer op artikel:
Elektrische luchttaxi maakt eerste vlucht boven de skyline van New York City
Sluiten