8 heerlijke Louis van Gaal-momenten ter ere van zijn 70e verjaardag

Louis van Gaal is jarig en het mooiste cadeau heeft hij eigenlijk al gehad. Een avond lang op televisie over zichzelf praten in het programma Zomergasten. Ah fijn, mooi moment om eens te kijken naar alle geniale momenten die we hebben meegemaakt met de altijd vermakelijke Louis van Gaal.

Voordat we ons kapot lachen om alle hilariteit die hij heeft veroorzaakt moeten we eerst even de Johan Derksen uithangen, want we moeten toch even benadrukken dat het één van de beste trainers is die Nederland ooit gehad heeft. Met clubs als Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United won hij in totaal drie keer de Eredivisie, twee keer de Primera Division, één keer de Champions League, UEFA Cup, UEFA Super Cup en de Wereldbeker voor Clubs. Er zijn nog wel meer prijzen die hij als trainer gewonnen heeft, maar we focussen ons even op de belangrijkste.

Slim of dom

Ted van Leeuwen was in 1996 de lul toen hij, volgens Van Gaal, nogal domme vragen stelt tijdens de persconferentie na Ajax – NAC Breda. Chris van Nijnatten krijgt trouwens ook nog een veeg uit de pan. Ze vroegen naar de geruchten over het vermeende vertrek van Edgar Davids en Michael Reiziger naar AC Milan.

Another cook

Tijdens zijn tijd bij Manchester United konden we genieten van het steenkolen Engels van Van Gaal. Volgens RTL Z zijn Nederlanders goed in Engels, maar dat geldt duidelijk niet helemaal voor Louis. Ach ja, hij heeft dan weer andere kwaliteiten.

Valpartij

Normaal zijn wij niet zo happig op schwalbes, maar die van Van Gaal was toch wel prachtig. In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Arsenal, flipt hij volledig de pan uit en gaat dramatisch naar de grond. Heerlijk hoeveel schijt deze man heeft.

Speech

Bij Voetbal Inside is Van Gaal regelmatig onderwerp van gesprek. Het is dankzij Johan Derksen en René van der Gijp onderhand een publiek geheim dat Louis na twee baco al wartaal uitslaat. We hebben zo’n idee dat er voorafgaand aan deze speech, minimaal twee baco’s naar binnen zijn gewerkt. Pay attention to the manager!

Bus van Oranje

Oké, oké, het was dan wel een misverstand, maar effe heel eerlijk hij had het zomaar gezegd kunnen hebben. De heren van Voetbal Inside kwamen tot de conclusie dat Van Gaal vond dat hij verantwoordelijk was voor de gloednieuwe bus van het Nederlands elftal. Uiteindelijk blijkt het net effe anders te liggen, maar het zijn alsnog geniale beelden.

High kick

Even terug naar een historische Champions League finale, naar 1995. Ajax speelt tegen AC Milan en wint uiteindelijk de Europacup. Naast deze winst is een actie van Van Gaal uit die wedstrijd, misschien wel even legendarisch. Hij is het niet eens met de scheidsrechter en voert dus een perfecte high kick uit.

Fittie Frits Barend en Jan Joost van Gangelen

Tja, Van Gaal en de media gaan niet altijd even goed samen. Vaak vindt hij vragen te dom om te beantwoorden of voelt hij zich niet serieus genomen en op zijn pik getrapt. Tijdens de persconferentie na Ajax – AZ op 27 mei 2007, krijgen Frits Barend en Jan Joost van Gangelen de wind van voren.

Wir sind die besten!

En dan de speech waar we wellicht niet al te veel over moeten praten voordat we associaties maken waar niemand op zit te wachten. Laten we het houden op dat menig volksmenner jaloers zal zijn op deze balkonscène van Van Gaal na zijn kampioenschap met Bayern München. Stiekem hopen we toch wel dat hij weer ergens aan de slag gaat, dit willen we toch nog allemaal niet missen.

Foto: Flickr.

Reageer op artikel:
8 heerlijke Louis van Gaal-momenten ter ere van zijn 70e verjaardag
Sluiten