Bij Louis Bever gaan Johannes Vermeer en voetbal hand in hand

Als je de acties van spelers als Zidane, Messi en Ronaldinho op een rij zet, weten we het zeker: voetbal is kunst. Maar nu is het ook écht kunst geworden. Daarvoor moeten we de Londense fotograaf Louis Bever bedanken. Louis heeft er namelijk een sport van gemaakt om de beroemdste schilderijen na te maken. En zijn modellen trekt ‘ie dan vintage voetbalshirtjes aan. Het resultaat is simpelweg prachtig.

Louis Bever

Louis is niet zomaar een leuke hobby fotograaf. Hij haalde zijn master fotografie aan de Manchester School of Art. Hij fotografeert graag mensen en probeert het belang van de natuur ook te benadrukken in zijn plaatjes. Dat blijkt een succesformule. Zomaar een greep uit zijn lijstje met klanten: Ralph Lauren, Doc Martens, Nike, FILA, Wimbledon, Universal Studios en Adidas. Toe maar.

In zijn nieuwste werken combineert hij dus wereldberoemde schilderwerkjes met voetbal. Het meisje met de parel, Romeo en Julia, ze komen allemaal voorbij in een nieuw jasje. Nou ja, jasje? In old school voetbalshirts uit de jaren ’90 en ’00. De combi van vintage Britse streetstyle en kunst uit de vijftiende eeuw blijkt briljant. Geniet nu maar gewoon vooral.

Reageer op artikel:
Bij Louis Bever gaan Johannes Vermeer en voetbal hand in hand
Sluiten