De nieuwe tv-serie van Lord of the Rings gaat de duurste serie ooit worden

Redactie 26 mrt 2018 Entertainment

De boekenserie van J.R.R. Tolkien wordt eens om de zoveel tijd opnieuw uitgevonden. De verhalen over de mystieke wereld en diens personages van ‘Middle Earth’ blijven ons boeien. De boeken waren goed en meeslepend, maar de films bereikten een nog veel groter publiek. Nu gaat Amazon miljoenen investeren om een tv-serie van Lord Of The Rings te maken.

Toen hij het verhaal op papier zette had Tolkien waarschijnlijk nooit bedacht wat voor enorme impact het zou hebben op de hedendaagse fantasie en film cultuur. Tolkien is nagedaan, er is inspiratie uit zijn werk gehaald, maar niemand lijkt zijn werk te kunnen evenaren. Oké, misschien George R.R. Martin zijn boekenserie Game Of Thrones.

Concurrentie voor ‘Lord Of The Rings’ tv serie

Die boekenserie vormt de grootste concurrentie. Beide werelden weten miljoenen fans te inspireren en delen ook vaak dezelfde fans. Game of Thrones is momenteel de meest succesvolle serie ter wereld en is van plan dat de komende jaren te blijven. De serie komt volgend jaar met zijn laatste seizoen, maar dat zal zeker niet het einde zijn. Er zijn namelijk vijf spin-off series in de maak, voorlopig nog genoeg vermaak over de wereld van ‘A song of ice and fire’. Amazon wil met HBO de strijd aangaan voor deze meest succesvolle serie. Dat doen ze niet met het minste idee. Met Lord of the Rings hebben ze meteen een grote fan base en met Amazon zijn geld genoeg budget om de boeken en de films eer aan te doen.

Prijzen

Want of die overtroffen kunnen worden is nog maar de vraag. De films wonnen in totaal 17 Oscars waarvan 11 voor het laatste deel “The Lord Of The Rings: Return Of The King”. Daarnaast bestrijken de drie films op de IMBD lijst van de beste films aller tijden de posities van 7e, 11e en 15e.

Kosten ‘Lord Of The Rings’ tv serie

Amazon heeft 202 miljoen euro geboden voor de rechten van de film, een bedrag dat misschien nog wel kan verdubbelen na productie en marketingkosten. Maar als je beseft dat de drie films van LOTR samen goed waren voor een omzet van rond de 810 miljoen euro, valt dat bedrag reuze mee. Dan hebben we het nog alleen over de omzet van de film in de bioscoop. Speelgoed, videogames en andere merchandise zijn nog niet eens meegerekend.

Wellicht is het een zeer goede investering. Ons maakt het momenteel niet zo veel uit, Amazon heeft het geld ervoor over en wil domineren in de streaming business. Dan zullen ze ook diep in de buidel moeten tasten. Voor ons betekent het extra veel en nieuw entertainment  over de Lord Of The Rings wereld en daar zijn wij alleen maar blij mee!

Reageer op artikel:
De nieuwe tv-serie van Lord of the Rings gaat de duurste serie ooit worden
Sluiten