Eerste details bekendgemaakt van nieuwe Lord of the Rings serie

redactie 8 mrt 2019 Entertainment

Eind 2017 werd al bekend dat Amazon een Lord of the Rings tv-serie gaat maken en het bedrijf heeft nu de eerste details gedeeld. Via Twitter werd bekendgemaakt dat de serie zich zal afspelen voorafgaand aan de gebeurtenissen in de films.

Onder de fans was dit al een wijdverspreid gerucht en nu weten we het dus zeker. De films spelen zich namelijk af in de Third Age en na het vernietigen van de ring werd de Fourth Age gestart. De series gaat echter verkennen wat hier allemaal aan vooraf ging in de Second Age. Een periode die niet al te veel is uitgediept door J.R.R. Tolkien, waardoor de schrijvers van de show veel creatieve vrijheid zullen hebben.

Wat gebeurde er allemaal in de Second Age?

Een verhaallijn die waarschijnlijk uitgewerkt zal worden is die van het eiland Númenor. Tijdens de film was dit gebied vervallen, maar tijdens de Second Age is het eiland nog in volle glorie. Vergelijkbaar met Atlantis is het uiteindelijk verloren gegaan. Dit kwam doordat de samenleving stopte met het vereren van hun God. Het eiland is toegevoegd aan de kaart die door Amazon op Twitter werd gepost dus we kunnen er vanuit gaan dat dit gebied verder verkent zal worden. Zo zullen we dus bijvoorbeeld meer te weten komen over Aragorn, een afstammeling van de bewoners van Númenor.

Releasedatum Lord of the Rings

 Het gaat nog wel even duren voordat we eindelijk weer onze nieuwe dosis Lord of the Rings krijgen. De serie zal namelijk pas in 2021 via Amazon Prime beschikbaar worden.

Reageer op artikel:
Eerste details bekendgemaakt van nieuwe Lord of the Rings serie
Sluiten