Harley-Davidson’s elektrische tak komt met moderne cruiser op de markt: LiveWire S2 Mulholland

Voor sommigen is het vloeken in de kerk, voor anderen is het nou eenmaal de moderne ontwikkeling. Motoren, auto’s en zelfs vrachtwagens komen tegenwoordig ook in elektrische varianten. En wie kunnen dit nou beter doen dan de producenten van de legendarische Harley-Davidson motoren, die inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn. Zij komen nu met de LiveWire S2 Mulholland

LiveWire, zo heet de elektrische afsplitsing van het iconische motormerk. Het is de bedoeling dat Harley met deze tak van de business een jongere en hippere doelgroep aanspreekt. Met de nieuwe generatie elektrische voertuigen lanceren ze een volledig op de stad gerichte lijn motoren.

LiveWire S2 Mulholland

Na de succesvolle lancering en verkoop van de S2 Del Mar motor is nu de aankondiging van de tweede lijn van het bedrijf uitgekomen: de LiveWire S2 Mulholland. Een compacte motor is hoe wij hem zouden omschrijven. Met zijn spitse achterkant is de motor esthetisch keurig in orde, aangevuld door de lijn waarin het zadel geplaatst is. Deze sluit namelijk perfect aan op de tank, wat zorgt voor een mooie lijn in de motor. Voor het ontwerp van de motor is er gebruik gemaakt van duurzaam materiaal.

LiveWire S2 Mulholland

Specs

De motor wordt geleverd met een batterijpakket van 10.5 kWh. Per lading kun je er dan ook bijna 200 kilometer mee rijden. Dit lijkt weinig, maar onthoud dat we het hier hebben over een motor en niet over een auto. Met deze motor krijg je 84 paarden en 194 Newtonmeter koppel. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij binnen 3.3 seconden op de 100 km/u zit, lang niet gek!

In Nederland moeten we er nog heel even op wachten, maar in de Verenigde Staten is de motor al volop beschikbaar. Hij wordt geleverd in drie kleurstellingen: rood met zwart, black on black of grijze accenten op een zwarte carrosserie. De motor is daar te koop voor 15.999 dollar.

 

Reageer op artikel:
Harley-Davidson’s elektrische tak komt met moderne cruiser op de markt: LiveWire S2 Mulholland
Sluiten