Lisbeth Salander is terug in The Girl in the Spider’s Web

redactie 20 sep 2018 Entertainment

She’s back! En hoe. De spiksplinternieuwe trailer van The Girl in the Spider’s Web laat zien dat de cyberhacker uit de Scandinavische Millennium-boeken terug is van weggeweest. Met Lisbeth Salander wil je geen fittie. Ze grijpt je namelijk letterlijk bij je ballen. En hard ook.

Claire Foy kruipt in de huid van Lisbeth Salander. Je kan haar kennen als Queen Elizabeth II uit The Crown. Deze rol is toch wel een beetje anders. Gelukkig is het geen mash-up. Dat zou echt raar worden man. Salander is als personage bedacht door de schrijver van de mega populaire Millenniumreeks Stieg Larsson. Meer dan 86 miljoen exemplaren werden er van deze legendarische reeks verkocht. De schrijver is inmiddels al meer dan 14 jaar niet meer onder ons. Gelukkig kreeg David Lagercrantz toestemming van de familie Larsson om de legacy van de Zweedse schrijver voort te zetten en dat heeft ‘ie zonder meer goed gedaan. Van zijn creatie The Girl in the spider’s web (Wat Ons Niet Zal Doden in het Nederlands) komt in oktober de film uit.  Fede Alvarez -bekend van de bloedstollende Don’t Breathe- is de regisseur.

Spanning

Het verhaal gaat over Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist. Zij raken verstrikt in een web van spionnen, cybercriminelen en corrupte ambtenaren. Blomkvist probeer met de hulp van Salander gevoelige informatie voor zichzelf te winnen om zijn tijdschrift Millennium te redden van de ondergang. Salander heeft echter haar eigen agenda. Ze neemt risico’s die ze normaal zou vermijden. Niet slim van haar, wel leuk voor ons. Zinderende spanning is wat je kan verwachten.

Nederlandse trots

De film is een vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo. Wel is er gekozen voor een andere cast. Zo speelt onze eigen Sylvia Hoeks de rol van Rebecka Mattson in de film. Daar zijn we toch wel heel trots op. Het vierde deel uit de Millenniumreeks is vanaf 25 oktober te bewonderen op het witte doek.

Reageer op artikel:
Lisbeth Salander is terug in The Girl in the Spider’s Web
Sluiten