Hoe maak je het bock bier-seizoen zo aangenaam mogelijk

redactie 20 sep 2018 Entertainment

Het is eind september, dat betekent dat het nu officieel herfst is. Voor ons bierliefhebbers breekt er een belangrijke tijd aan. Daar sta je weer in je plaatselijke supermarkt om een paar donkere pilsjes uit te zoeken. Maar je bent waarschijnlijk niet alleen, nou maar hopen dat ze genoeg voorraad voor je hebben ingeslagen. Hieronder hebben wij een paar blad-gouden tips voor je om optimaal van je bock bier te genieten.

Drink niet uit de fles

Doordat 70% van je smaak afhankelijk is van je reukvermogen kun je de bockbiertjes beter uit een fijn glas drinken. Zo kun je optimaal  genieten van dit donkerbruine goedje. Wist je trouwens dat je ogen ook bijdragen aan de smaak. De kleur van het bier kan de smaak behoorlijk veranderen.

Kies goede muziek uit

Het gaat bij speciaalbier om de gehele beleving. Om dit zo aangenaam mogelijk te maken kun je een fijne herfstplaat uitkiezen. Probeer The Boxer van The National eens. Mocht dat te alternatief voor je zijn kun je ook een Spotfiy-playlist met melancholische herfstrock aanzetten.

Nodig je maten uit

In je eentje bier drinken is natuurlijk leuk, maar je passie met je vrienden delen is misschien nog  wel veel leuker. Vraag iedereen om een bockbiertje mee te nemen. Heb je meteen een lekkere bierproeverij. Mocht je meer een huismus zijn, dan moet je gewoon even wat apparatuur inslaan bij Horecarama.nl.

Koel je bier goed

Lauw pils zit niemand op te wachten, ook jij niet. Het is van groot belang dat jij je biertjes lekker koel drinkt. Doe je dat niet, dan worden de universele rechten van de mens geschonden. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Stel je hebt een bar in huis, dan kun je er een barkoeling in bouwen. Hoe mooi is dat.

Reageer op artikel:
Hoe maak je het bock bier-seizoen zo aangenaam mogelijk
Sluiten