Leonardo DiCaprio moet de nieuwe Joker gaan spelen

Redactie 4 Sep 2017 Entertainment

Heet nieuws uit Hollywood, want niemand minder dan Leonardo DiCaprio is de absolute droomkandidaat om de hoofdrol te gaan spelen in de nieuwe Joker film. Jup, Warner Bros. zet torenhoog in.

Zoals bekend komt er een Batman spin-off in the vorm van The Joker, die naar verwachting geregisseerd gaat worden door Martin Scorsese, de man achter successen als Goodfellas, Shutter Island en The Wolf of Wallstreet.

Leo heeft vooralsnog geen ja gezegd. Maar Martin en Leonardo kennen elkaar goed, dus dat zou een reden kunnen zijn waarom Leo ja zou kunnen zeggen. Mannen met een hoed en een lange regenjas hebben aan The Hollywood Reporter laten weten dat Scorsese is gepolst voor de rol van regisseur om zo de kansen op Leonardo DiCaprio te vergroten.

De film over een van de coolste bad guys uit de filmhistorie moet zich afspelen in de jaren ’80, een periode waarin de criminaliteit hoogtijdagen vierde. Denk aan een mix van Taxi Driver en The Dark Knight Rises. Met Scorsese op de regisseursstoel en een goed verhaal op de plank, lijkt alles nog af te hangen van wie The Joker gaat spelen. Wie het ook gaat worden, hij verkeert in beroemd gezelschap met namens als Jack Nicholson, Jared Leto en natuurlijk, de ultieme joker: Heath Ledger.

Batman GIFs - Find & Share on GIPHY

De vraag is: durft Leo zich aan deze rol te wagen? Hij neemt nogal een risico natuurlijk. Het gaat te ver om te zeggen dat het zijn carrière kan maken of breken, maar het kan een flinke smet op zijn imposante blazoen betekenen. Aan de andere kant kan het net zo goed een tweede Oscar opleveren. Maar als iemand de zware erfenis van de Joker legacy op zijn schouders kan dragen dan is het de womanizer wel.

Foto: Warner Bros. & Paramount Pictures

Maxim.com

Reageer op artikel:
Leonardo DiCaprio moet de nieuwe Joker gaan spelen
Sluiten