Twee gasten maken Transporter T2 van 400.000 LEGO-stenen

redactie 20 Feb 2019 Entertainment

Het ligt niet aan de kwaliteit van de foto dat deze Transporter er zo blokkerig uit ziet. Nee, als je heel goed kijkt, dan zie je dat deze bus van LEGO gemaakt is. Zo’n megading van LEGO!? Ja, wij konden het ook niet geloven. Maar de modelbouwers René en Pascal hebben ’t toch effe geflikt.

De twee heren wilden met de bouw van dit LEGO-rijtuig een wereldrecord neerzetten. Daarvoor kregen ze slechts zes weken de tijd. Dat lijkt misschien wel ruim. Maar, als we erbij vertellen dat deze gigantische creatie bestaat uit 400.000 stenen, kan je je voorstellen dat je toch aardig moet doorbouwen. Deze twee LEGO-experts stelden een bouwplan op met de behulp van 3D programma’s. Zo konden ze precies weten hoeveel en welke steentjes ze nodig hadden. Op deze manier begonnen ze goed voorbereid aan het creëren van een exact 1:1 model van de Volkswagen Transporter T2 Camper uit 1967 tot 1971.

Mega LEGO-bouwwerk

De creatie van deze gasten is met recht indrukwekkend te noemen. Met zo’n vijf meter lengte, 1,9 meter in de breedte en een hoogte van bijna twee meter is ‘ie net zo groot als het origineel. Ook hebben ze flink werk gestoken in de details van de bolide. Zo hebben ze het uitklapbare dak nagemaakt, de schuifdeur en het hele interieur. Zelfs de theekopjes staan op het aanrecht en de tandenborstels zitten in de toilettas. Oog voor detail hebben ze wel. Een overnachting in deze camper lijkt ons alleen iets minder comfortabel, maar wat is ‘ie goed gelukt!

 

Reageer op artikel:
Twee gasten maken Transporter T2 van 400.000 LEGO-stenen
Sluiten