Lamborghini viert met sci-fi ‘Timechaser’ haar zestigste verjaardag

Lamborghini viert haar zestigste verjaardag in stijl en zwaait alvast de toekomst tegemoet. Er zijn niet heel veel wagens die er ook in het gifgroen gewoon heel dik uitzien, maar Lamborghini bewijst al zestig jaar lang dat er geen grenzen zitten aan hun flamboyante supercars. De toekomst wordt in deze gloednieuwe jubileum-editie vrij letterlijk vertegenwoordigt in de vorm van een Lamborghini – cyberpunk crossover genaamd ‘Timechaser’.

Timechaser

De Japanse artiest Ikuechi durfde het aan om samen met Lamborghini een jubileum-editie te gaan maken van een Huracan Super Trofeo Omologata (STO), de ultieme raceversie van de Huracan. Ikeuchi heeft zich laten inspireren door cyberpunk en robot anime elementen, iets waar de Japanners wel raad mee weten. Deze samensmelting zorgde voor de geboorte van de Lamborghini Huracan STO Timechaser_111100. Voor iedereen die zich net als ons afvroeg waar die getallen voor staan, er staat zestig maar dan in het binair, very clever!

Niet alleen de toekomst komt in deze bak naar voren, maar de geschiedenis van het merk is er ook heel letterlijk in verwerkt. Onderdelen van de afgelopen jubileum-edities als de Countach 25-anniversary editie en de Diablo SE30 zijn zorgvuldig in de 60-jarige editie verwerkt. Waar deze precies terug te vinden zijn willen Lamborghini en de kunstenaar ons niet vertellen, maar dit zal met de jaren vast duidelijk worden. Met deze minigame zorgen de makers er voor dat er nog enig mysterie rondom de auto hangt, zelfs na de release.

Lamborghini 60 jaar

Bon-viveren kun je leren, dat wist oprichter Ferruccio Lamborghini maar al te goed. De tractorfabrikant hield wel van mooie speeltjes op vier wielen, maar zijn Ferrari beviel hem nét wat minder. Binnen één jaar stuurde hij hem vier keer retour naar zijn rivaal Enzo, die Ferruccio toch ietwat uit de hoogte vertelde dat hij misschien gewoon niet overweg kon met zulk krachtig materiaal. Dat liet hij zich geen twee keer vertellen, amper drie maanden later was daar het prototype van zijn eerste eigen exotische voiture. Dit was het begin van een van de mooiste rivaliteiten in de wereld der klasbakken: de stier tegen het paard.

Reageer op artikel:
Lamborghini viert met sci-fi ‘Timechaser’ haar zestigste verjaardag
Sluiten