De Lamborghini Sian is een hybride voorproefje op de opvolger van de Aventador

redactie 3 Sep 2019 Machines

De Italiaanse racemonster bouwers maken er weer een heus feestje van. Zie hier de foto’s van de prachtige gestroomlijnde Lamborghini Sian.

Er was vanochtend al een foto van uitgelekt. Dat ging als volgt: er is een speciale app voor de bezitters van een Lamborghini. Een van de eigenaren daarvan kon het niet laten om een exclusief screenshotje te delen op de gram. Daarop heeft Lambo maar besloten om alle foto’s vrij te geven.

Nieuwigheidjes

De Italiaanse sportwagenfabrikant is niet alleen gefocust op bizarre snelheden en ontiegelijk hard geluid, maar denken nu ook mee aan het milieu (GroenLinks staat op de banken). Ze komen voor het eerst uit met een geëlektrificeerde hybride. De strakke bolide rijdt niet geheel op elektriciteit maar wordt daardoor slechts ondersteund. Net wat anders dan de Lamborghini Urus.

Gezwind

Dit vlotte bakkie beschikt over een 6,5-liter V12 met 770 pk, daarbij zit ook nog een elektromotor die er nog een schepje bij doet en het hele gebeuren optrekt tot een bezopen 822 pk. De nieuwe creatie gaat van 0-100 km/u in 2,8 seconde, maar de echte kracht zit ‘m in de tussensprintjes. 80-120 km/u gaat een volle seconde sneller dan in de SVJ. De Sian maakt ook gebruik van supercondensatoren die rete veel energie kunnen afgeven in een mum van tijd. In die condensatoren ziet Elon Musk ook toekomst, beloofd veel goeds dus.

Kopen

Lamborghini brengt maar liefst 63 van deze wagentjes op de markt, twee daarvan bestemd voor Nederland. Het verkoopaantal is een verwijzing naar het oprichtingsjaar van Lamborghini, 1963. Aan het voertuig hangt een prijskaartje van zo’n 2,2 miljoen per stuk, dat wordt nog heel wat uurtjes moneys bij elkaar sprokkelen. Oh ja, dat bedrag is ook nog eens exclusief belasting. Go figure!

De Sian is eigenlijk een soort verbouwde Aventador en een voorproefje voor een geheel nieuwe hybride opvolger van het bekendste zeroes-model uit de stal van de Italiaanse autoknutselaren.

 

Reageer op artikel:
De Lamborghini Sian is een hybride voorproefje op de opvolger van de Aventador
Sluiten