De Lamborghini Countach maakt zijn comeback

Fantastisch, maar ook verassend nieuws. Autoliefhebbers opgelet, we hebben heerlijk nieuws voor jullie. Niemand zag dit aankomen, maar het befaamde automerk heeft de terugkeer van de Lamborghini Countach aangekondigd. We zouden jullie met alle liefde voorzien van meer info over deze te gekke comeback, maar meer is er niet over te zeggen. Maar we denken dat de Lambo fans onder ons helemaal gek worden van dit nieuws.

Lamborghini Countach is back

Ons hart maakte een sprongetje toen we zagen dat Lamborghini op zijn sociale kanalen een teaservideo plaatste waarin het geheel onverwachts aankondigde dat het modelnaam Countach weer gaat gebruiken. Even wat informatie over de voorloper van de Diablo. Het is de verre voorvader van de Murciélago en diens opvolger Aventador. Maar zoals we allemaal weten is het wel welletjes voor de Aventador. Nu is het dus tijd bij Lambo om een opvolger te benoemen, dat wordt dus de Countach.

Terugkeer van een droom

De social media afdeling van Lamborghini maakte een video die ons terugbracht naar de tijd dat we nog een jong mannetje waren. Right in the feels. Je was in de weer met de vette posters van Countach en die hing je op elke kale plek van de muur. Verder is in de video te zien dat het ‘de terugkeer van een droom’ en sluit de video af met een zinsnede die weinig ruimte openlaat voor interpretatie: “De nieuwe Countach komt eraan”.

Asfaltverslinder

Dan nu het nieuws waarom jullie uiteraard op dit artikel hebben geklikt. Alle verwachte specs van deze te gekke asfaltverslinder, helaas hebben we daar ook nog niet bijster veel nieuws over. Als je het in de gaten hebt gehouden hadden we allemaal niet zien aankomen dat de Countach een twaalfclinder zou krijgen, maar alles lijkt erop dat de Countach toch een machtige V12 achter de voorstoelen krijgt. Om het meer van deze tijd te maken hoeft de motor het niet allemaal alleen te doen. Hij krijgt hulp van een elektromotor, wat van de auto net als bijvoorbeeld de Sian een hybride zou maken.

Het is nog even afwachten hoe de auto eruit komt te zien. Maar we kunnen wel verwachten dat het een auto wordt om niet te vergeten. Het is exact 50 jaar geleden dat het eerste prototype van de oer-Countach in 1971 tijdens de Autosalon van Genève aan het publiek werd getoond. Als ze slim zijn bij Lambo zouden wij dit als kans aangrijpen om de nieuwe Countach nog dit jaar te showen, al dan niet in conceptvorm. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lamborghini Specs (@lamborghini.specs)

Reageer op artikel:
De Lamborghini Countach maakt zijn comeback
Sluiten