De witte Lamborghini Countach uit de Wolf of Wallstreet gaat onder de hamer

aug 08 2023, 15:55 Machines
3
De Lamborghini Countach is zonder twijfel een van de meest iconische auto’s aller tijden . Zijn hoofdrol in Hollywood-kraker The Wolf of Wallstreet heeft die status nog wat extra glans gegeven. Laat precies die auto nou binnen afzienbare tijd onder de hamer gaan.
Het is een van de allerbeste scènes in een van de allerbeste films van de 21eeeuw. Leonardo DiCaprio in de rol van Jordan Belfort die helemaal laveloos van de roofies in zijn peperdure witte Lambo probeert te kruipen.

Lamborghini Countach

Ondanks die scène heeft de Countach de film overleeft. De Lamborghini Countach was de supercar van de jaren’80, die de concurrentie aanging met bijvoorbeeld de Ferrari Testarossa. In totaal werden er 650 exemplaren van gebouwd, waarbij er slechts 23 in de kleur wit van de productieband rolde. Jordan Belfort had dus echt een zeer uniek exemplaar te pakken.
2
Foto: RM Sotheby’s
In The Wolf of Wallstreet werd dus in tegenstelling tot veel andere films niet gebruik gemaakt van een replica, maar van een echte exemplaar. Tel dit allemaal bij elkaar op en je kan wel uitrekenen dat dit een zeer geliefd veilingsobject gaat worden onder de verzamelaars, die een torenhoge som geld moet gaan opleveren. Wie wil er tegen z’n vriendjes nu niet kunnen zeggen dat dit dé Countach is waar Leonardo in reed tijdens de opnames van de luid bejubelde film?

Veiling

De veiling zal op 8 december van dit jaar plaatsvinden waarbij de auto wordt aangeboden bij veilinghuis RM Sotheby’s . Het bedrag wordt nu geschat op zo’n 1,5 a 2 miljoen Amerikaanse dollars, maar het zou ons niet verbazen als het daar nog flink overheen gaat. Mocht je nog een uniek verzamelobject c.q. exclusiefs vervoersmiddel zoeken, dan weet je nu wat je te doen staat. Mocht je onverhoopt toch overboden worden, dan hebben ze trouwens nog genoeg ander mooi spul staan waar op je kan bieden.
Delen met
Ook interessant