5 koffietafelboeken die een plek in jouw woonkamer verdienen

Wie een beetje verstand heeft van interieur, weet dat een woonkamer pas echt helemaal compleet is met een paar goede koffietafelboeken die shinen op tafel. Het geeft jouw woonkamer nét die finishing touch. Ze zijn er tegenwoordig in overvloed, dus grote kans dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daar gaan wij je een handje bij helpen. 

We geven jou namelijk vijf koffietafelboeken die jouw aandacht verdienen, zodat jij binnenkort met deze toppers indruk kan maken op jouw visite. Maak jij weer even de blits bij iedereen. Geen dank hoor, doen we graag.

Streets of New York

The concrete jungle where dreams are made of, New York. Alicia Keys gaf de wereldstad al een ode, en dat doen TeNeues en Mendo nog even dunnetjes over met het fotoboek Streets of New York. Meer dan 40 fotografen hebben op hun eigen manier The City that Never sleeps in kaart gebracht. Van iconische bezienswaardigheden tot verborgen pareltjes, het komt allemaal terug in dit boek. Wil je nu graag wandelen door de straten van New York, maar zijn de vliegtickets op dit moment te duur? Dan is dit boek een waardig alternatief.

Sportret

We zijn het er met z’n allen over eens dat sport een van de mooiste dingen is die er bestaat. Naast vermaak, leent het zich ook perfect voor fotografie. Klaas Jan van der Weij heeft met Sportret de afgelopen 30 jaar aan sport door zijn lens weten vast te leggen. En dat is ons wat hoor. Winnaars, verliezers, geluk en deceptie. Alles komt samen in schitterende boek van de prijswinnende fotojournalist. Voor alle sportliefhebbers een must have.

#sendnudes

Wil je een wat gewaagder boek op je salontafel knallen, dan is #sendnudes wel wat voor jou. Iman Whitfield heeft fotografen van over de hele wereld gevraagd om hun favorieten foto’s van sensualiteit en intimiteit van het vrouwelijk schoon op te sturen, en heeft dit gebundeld in #sendnudes. Dit boek bevat fotomateriaal die erotiek benaderd vanuit een vrouwelijk standpunt. Zie het als een wat chiquere versie van de Playboy.

Helmut Newton: Legacy

We blijven even in de gewaagde hoek hangen, want ook Helmut Newton kan natuurlijk niet ontbreken als het gaat om koffietafelboeken. Deze bekende fotograaf speelde met de grenzen van fotografie en erotiek en wist zelfs een nieuw standpunt te creëren in de modelfotografie. Geen kleine jongen dus, die Helmut. Legacy is onderdeel van een wereldwijde tentoonstelling, en krijgen we in het boek de mooiste kiekjes van de beste man te zien. Aanradertje hoor.

Zaha Hadid Complete Works 1979 – Today

Ben je wat meer van de architectuur, dan is dit fotoboek over het werk van Zaha Hadid een must. Deze architecte werd ook wel de koningin van de bocht genoemd en werd alom geprezen over de hele wereld voor haar werk. In 2016 overleed ze, maar we kunnen nog altijd genieten van haar ontwerpen in dit prachtige boek. Haar volledige ouvre komt in dit boekwerk voorbij, dus je bent er wel even zoet mee.

Ben jij niet zo van andermans kunst, of denk je het zelf beter te kunnen? Dan kan je ook gewoon je eigen koffietafelboek in elkaar knutselen! Op profotonet.nl kan jij gewoon je eigen fotoverzameling samenstellen, en laten drukken in een mooi groot boek voor op je salontafel. Zo gepiept. De fotoboeken van Profotonet komen in meerdere formaten en zijn met de hand gemaakt, dus je kan op de kwaliteit vertrouwen. Wil je een leuk aandenken aan die ene legendarische vakantie met je vrienden, of gewoon je eigen FHM 500 samenstellen? Je weet waar je moet zijn!

Reageer op artikel:
5 koffietafelboeken die een plek in jouw woonkamer verdienen
Sluiten