Gaat de nieuwe Koenigsegg Jesko snelheidsrecords verbreken?

redactie 6 mrt 2019 Machines

Waar de ene Zweedse autofabrikant ervoor kiest om hun auto’s te begrenzen kiest de andere ervoor om grenzen te doorbreken. Geen gemieter op een snelheid van 180 kilometer per uur voor de mannen van Koenigsegg. Hun nieuwste creatie, de Koenigsegg Jesko, moet sneller dan het licht.

Je zou waarschijnlijk niet eens raar opkijken als je deze monsterlijke bak over je beeldscherm ziet vliegen tijdens een episch luchtgevecht in Star Wars. Een bijzonder beestje in de collectie van de Zweden. Gewapend met een flinke 5-liter biturbo V8 moet deze bak aardig vooruit kunnen. Hij zal goed zijn voor zo’n 1.280 paardenkrachten en 1.500 Newtonmeters. Er wordt zelfs beweerd dat als je ‘m voltankt met E85, de kracht oploopt tot 1.600 pk. Lekker spul hoor. Met zo’n 1.320 kilo is ’t ook een mooi lichtgewichtje.

Koenigsegg Jesko

Deze bolide heeft dezelfde naam gekregen als de vader van de oprichter van het merk. We weten niet of de oudeheer van Christian von Koenigsegg erg van luxe hield, maar anders was het zeker wel een leuk autootje voor hem geweest. De nieuwe vierwieler is namelijk voorzien van mooie lederen bekleding, touchscreen op je stuur, oplader voor je tellie en nog meer leuke foefjes. Zo doorbreek je in stijl je persoonlijke snelheidsrecords. En héél misschien ook wel het huidige record. Volgens de geruchten moet de Koenigsegg Jesko namelijk sneller gaan dan 300 miles per hour, oftewel zo’n 480 kilometer per uur. Damn.

Foto’s: Koenigsegg

Reageer op artikel:
Gaat de nieuwe Koenigsegg Jesko snelheidsrecords verbreken?
Sluiten