Nieuwe 1.600 pk sterke Hennessey F5 moet snelheidsrecord aan flarden scheuren

Redactie 9 mrt 2018 Machines

Goed nieuws vanuit het kamp van Hennessey, want de aanstaande Venom F5 hypercar zal over 1.600 pk beschikken en een 8-liter twin-turbo V8 krijgen. Dat klinkt als scheurmuziek in de oren.

Momenteel is de Salon van Genève bezig, de dikste autobeurs ter wereld. Alle grote, maar ook kleine merken zullen hier hun trotse modellen showen. De een weer sneller dan de ander. Hennessey staat natuurlijk ook te shinen op deze prachtige beurs. We wachten al langer op de nieuwe wagen van het kleine, maar bloedsnelle merk. Nu vertelt de maker dat er misschien nog meer turbo’s op de wagen komen, lekker hoor. Dit nieuws wordt nog voor augustus dit jaar bekend gemaakt. Hennessey kennende wordt dit een kanshebber voor de snelste auto ter wereld.

Records

John vertelde ook dat hij misschien het snelheidsrecord wil verbreken met zijn Venom F5. “You’ve got Koenigsegg in first position now. Bugatti is not going to take it sitting down, so they’re gonna jump back in the game. But I think there’s a squabble somewhere in the 280s, and about the time dust settles from those guys slapping each other about then we’ll turn up.” De geruchten gaan dat dit de eerste straatauto wordt die de 300 mph grens zal doorbreken, dat komt neer op een topsnelheid van 485 km/u. Zie je het al voor je dat een auto met die snelheid langs je rijdt terwijl jij met 180 km/u op de rechterbaan denkt dat je hard gaat? De knetters.

We zijn ontzettend nieuwsgierig naar de nieuwe wagen van Hennessey. Ondertussen kun je even deze heerlijke wagen checken in de onderstaande fotoserie, geknipt in Genève.

Foto: TopGear

Reageer op artikel:
Nieuwe 1.600 pk sterke Hennessey F5 moet snelheidsrecord aan flarden scheuren
Sluiten