Koenigsegg komt eindelijk met een opvolger op de proppen

En terecht als je het ons vraagt, want dit is een beest hoor. De Koenigsegg Jesko is de opvolger van de Algera. De verwachting is dat het één van de snelste auto’s ter wereld gaat zijn, als die eindelijk gebouwd is.

Koenigsegg heeft een opvallende indruk

De hier getoonde render, die de Koenigsegg Jesko ‘Hydra’ wordt genoemd, is besteld door een jonge Amerikaanse ondernemer. Terwijl de Zweedse supercarfabrikant de Jesko in twee aeropakketten heeft aangeboden – track-ready en Absolut – lijkt het erop dat de koper heeft besloten om voor een van zijn eigen ontwerpen te gaan. Met een dakschep, een agressieve haaienvin en een enorme achtervleugel, maakt de Jesko Hydra een behoorlijk opvallende indruk. Maar het meest in het oog springende aspect van de render moet het paarse koolstofweefsel zijn. Autofabrikanten hebben wel eerder gekleurd carbon gebruikt, maar  deze auto heeft een carrosserie van glanzende vezels afgewerkt met paarse vlokken.

https://www.instagram.com/p/CGNXXv2lGKU/

De Jesko, genoemd naar de Lernaean Hydra, een negenkoppig serpentijnmonster uit de Griekse mythologie, is een levende legende die met zijn verwachte topsnelheid van 300 mph (zo’n 482 kmh) terreur zal zaaien.

Reageer op artikel:
Koenigsegg komt eindelijk met een opvolger op de proppen
Sluiten