KNVB komt met belachelijke nieuwe regels: inworpen worden vrije trappen

De KNVB is soms maar een bijzondere bedoeling. Dat maakte ze deze week weer eens even duidelijk door een aantal bizarre nieuwe regels door te willen voeren. Sommige van deze regels snappen wij en kunnen oprecht goed werken, maar er zijn er ook een aantal die helemaal nergens overgaan. De regels moeten gaan gelden in het seizoen 2023/2024 en ze worden eerst getest in de Keuken Kampioen divisie. 

Dat de KNVB deze regels wil doorvoeren zegt nog niet zoveel. De FIFA moet de regels ook goedkeuren. Daarna mogen ze pas officieel doorgevoerd worden. De FIFA heeft nog niks van zich laten horen wat de nieuwe regels betreft.

Vijf nieuwe KNVB regels

Zuivere speeltijd

De eerste regel is het instellen van zuivere speeltijd, ideaal voor een potje voetbal tegen Benfica, dan ben je gewoon twee jaar bezig namelijk, dit is eigenlijk tegen elke Portugese club het geval. Al kan Tadic er natuurlijk ook wel wat van. Op deze manier hoopt de KNVB tijdrekken tegen te gaan, op zich een goede zet.

Intrappen vanaf de zijlijn

Ja hier kunnen wij niet echt bij. Als je gaat intrappen gaat de hele magie van een corner bijvoorbeeld weg, je hebt dan namelijk overal een intrap. Hopelijk keurt de FIFA deze regel dan ook lekker af. Zie je het al voor je, de bal intrappen? rare regel vinden wij. 

Self Pass vrije trap

Een ingewikkelde term voor een simpele regel. In plaats van de bal te schieten of te passen, mag je nu ook kiezen om met de bal te dribbelen. Deze regel komt uit het hockey, dat komen ze eigenlijk allemaal. Wat vinden jullie, een goed of slecht idee?

Tijdstraffen

Je hebt vandaag de dag natuurlijk al een gele en een rode kaart. Als het aan de KNVB ligt komen daar dus ook tijdstraffen bij. Stel je begaat een overtreding, dan kan de scheids je dus vijf minuten naar de zijkant sturen. Eigenlijk is deze regel gewoon prima. 

Onbeperkt wisselen

En dan nu de meest belachelijke wissel: onbeperkt wisselen. De hele magie van een tactiek aan te kunnen passen met slechts een paar wissels gaat verloren. De trainer kan dan opeens de hele selectie wisselen als er verlening komt. Deze regel zal Nederland in de Europese competitie ook niet helpen, want daar gelden gewoon de oude regels nog. Spelers zijn dan waarschijnlijk niet meer gewend negentig minuten te voetballen.

Reageer op artikel:
KNVB komt met belachelijke nieuwe regels: inworpen worden vrije trappen
Sluiten