Eigenaar KFC-filiaal in Australië wil Michelinster voor zijn restaurant

redactie 29 Jun 2019 Entertainment

Heb je wel eens uit een bucket bij de KFC zitten kanen en bij jezelf gedacht: ‘dit is zo geweldig, dit verdient een Michelinster’? Natuurlijk! Wij ook. Kan je nog zulke mooie gerechtjes maken, niemand zegt nee tegen een stukkie kip. Sam Edelman, eigenaar van een KFC filial is het hier roerend mee eens en pleit voor de befaamde ster voor zijn restaurant. Wat uiteraard niet meer dan terecht is.

Sam werkt al twintig jaar voor de fastfoodketen in Alice Springs. Volgens hem is zijn filiaal het meest afgelegen filiaal ter wereld. Dat betekent dus dat mensen honderden tot misschien wel duizenden kilometers rijden voor de stukjes kip uit zijn frituur. Dan moet het wel goed zijn.

Keigoede kip

Tegenwoordig vraagt de knaap aan al zijn gasten om zijn campagne te steunen. Via een Facebookgroep zorgt hij voor aanhangers. Kentucky Fried Chicken deserves a Michelin Starals je ‘m zoekt. De Michelin-gids geeft momenteel nog geen sterren in Australië, maar dat houdt deze held niet tegen. Beter zelfs, hij wil namelijk de eerste van Australië zijn die de ultieme beloning voor zijn kookkunsten ontvangt. “We koken uitstekend, dus ik dacht eigenlijk: ‘Waarom kunnen we niet worden herkend?’” Inderdaad! Vinden wij ook. Zet ‘m op Sam, we geloven in je.

Reageer op artikel:
Eigenaar KFC-filiaal in Australië wil Michelinster voor zijn restaurant
Sluiten