Q&A met Kevin & Jonna Fraser: ‘Ik heb wel eens pizza besteld voor een fan die daarom vroeg’

Vanavond is het tijd voor de finale van de Red Bull Soundclash, niemand minder dan Kevin en Jonna Fraser staan in de Gashouder in Amsterdam tegen over elkaar. Tijd om deze heren eens aan de tand te voelen. Kevin en Jonna mogen dan wel muzikale collega’s van elkaar zijn, maar hoe goed kennen de heren elkaar nu eigenlijk? 

Vandaar dat we beginnen met een kennismakingsrondje.

Red Bull Soundclash

Je hoopt natuurlijk met je eigen songs te winnen maar wat is de favoriete tune van je tegenstander?
Jonna: Uh ik denk toch wel Fisherman, dat vind ik echt een domme tune.
Kevin: Dat is Zwarte Hoodie, die komt bij mij meteen naar boven als ik aan hem denk. Gewoon een classic. 

Wat is de hardste artiest waar hij ooit mee heeft samengewerkt en op welk nummer? 
Jonna: Jonna Fraser op Meid uit De Hood.
Kevin: De hardste artiest waar Jonna ooit mee heeft samengewerkt heet Kevin, ken je die?

Lievelingshobby van de ander?
Jonna: Voetballen ook man, dat doet hij veel volgens mij.
Kevin: Hij heeft een eigen gezinnetje, dus daar is hij erg druk mee denk ik. Verder weet ik dat hij ook wel eens voetbalt, dat kan hij wel aardig hoor. Maar ik denk dat ik toch beter ben dan hem, haha.    

Wat is de raarste plek waar je rivaal is wakker geworden?
Jonna: Ik denk gewoon in de studio, of na een fissa gewoon daar wakker geworden.
Kevin: Ik denk dat Jonna wel eens op een dak is wakker geworden. 

Wie heeft de meeste shows achter zijn naam staan?
Jonna: Dat ben ik denk ik.
Kevin: Dat is denk ik wel Jonna man, hij is wel iets eerder begonnen in en heeft ook wat eerder gepiekt.    

Wie pakt wie in een potje FIFA?
Jonna: Ja ik weet eigenlijk niet of ik ooit tegen hem heb gespeeld, maar dan was ik het waarschijnlijk geweest.
Kevin: Ik ben niet zo’n FIFA speler man, dus ik denk dan Jonna Fraser. 

Foto: Red Bull Soundclash

Rivaliteit

De rivaliteit spat er vanaf, hoogste tijd om wat meer te weten te komen over deze twee Nederlandse rap legendes-in-wording. Hebben zij al een strijdplan bedacht? En wat voor griezels komen zij in hun DM’s tegen?

Ga je liever naar de kroeg of naar de club?
Jonna: Ik vind kleine locaties sowieso leuker, dus niet zo’n grote club. Ik vind dinner shows ook wel leuk, dat is wel echt een evenement. Die geef ik zelf trouwens ook in het Sieraad in Amsterdam, dat vind ik ook echt leuk om te doen.
Kevin: Ik ga sowieso de laatste jaren niet echt meer uit, maar als ik moest kiezen ben ik wel meer een kroegtijger. Ik ben eigenlijk alleen in de club als ik daar moet optreden. Flessen met vuurwerk vind ik bijvoorbeeld echt fout man, dan denk ik echt ‘nee doe nou niet’. 

Hoe ga jij ervoor zorgen dat je met de winst naar huis gaat?
Jonna: Door een Jonna Fraser show te geven, ken je die al?
Kevin: Door gewoon ervoor te zorgen dat ik mijn energie goed op het publiek kan overbrengen die dag. Ik ga gewoon mijn ding doen en hoop dat de mensen dat leuk vinden.   

Met welk nummer heb je het meeste geld verdiend?
Jonna: Do or Die, gewoon qua deals, shows en streams.  
Kevin: Dat moet wel Als Ik Je Niet Zie zijn met Yade Lauren.

Hoe ziet de ideale zondag eruit?
Jonna: De ideale zondag is voor mij gewoon lekker muziek bedenken in huis, ook in de badkamer en met mijn gezin chillen. Later op de avond ga ik dan naar de studio ofzo.
Kevin: Ik voetbal graag, ik heb een vriendenteam dus ik speel nog regelmatig wedstrijden. Dat vind ik nog steeds heel leuk. Ik ga ook regelmatig naar de Kuip, Feyenoord kijken. Daarnaast kijk ik ook graag series, ik zat laatst die nieuwe serie van Chantal Janzen te kijken, Eén Grote Familie heet ‘ie volgens mij.

Wat is de dikste auto waar je in hebt gereden? 
Jonna: Ja ik heb wel eens in een Rolls-Royce of Ferrari gereden. Het rijden van zo’n auto is niet zo moeilijk, om het te hebben is wat anders.
Kevin: Dat is toch wel mijn huidige auto denk ik, een BMW X7.

Raarste verzoek dat je hebt gekregen?
Jonna: Ja toch doekoe (geld) dan hé, bh’s enzo gebeurt niet meer, het zijn nu gewoon Instagram DM’s. Ik vind geld vragen wel echt veel raarder dan dat.
Kevin: Ik heb ook wel veel rare dm’s gehad waarin mensen geld vroegen. Ik heb ooit een DM gehad van een paar boys die aan het blowen waren bij hun in de schuur en mijn muziek aan het luisteren waren. Ze wilde heel graag pizza bestellen maar hadden daar geen geld voor, toen heb ik voor hen eentje besteld.  

Foto: Red Bull Soundclash

Sneakdissen

Waar deze grootheden dan op gepakt kunnen worden? Wij hebben onze lijntjes uitgehangen en vroegen de twee rappers naar hun zwakke punten, zou Kevin weten dat Jonna gewoon tosti wordt genoemd?

Jonna word je nog wel eens tosti genoemd?
Ja door Bundy (Hef) man. Dat was op een schrijverskamp. Ik hou gewoon van eten en in die tijd at ik veel tosti’s. Ik was echt aan het bikkelen met die tosti’s. Toen Hef een keer uit een sessie kwam zag hij mij een tosti maken of maakte ik ruzie om tosti’s. 

Vanaf dat moment heette je tosti? 
Ja hahaha ja man, tosti.

Heb je wel eens meegemaakt dat een producer echt een ‘take’ had opgefokt?
Ja zo’n Belgische producer, hij heeft ook dingen gedaan op het album van Drake. We waren in een studio in Hilversum en die opnames waren gewoon niet goed. Die autotune ook niet, hij had geen Logic Pro, het werkte gewoon net niet. Daarom zit ik liever met een producer dan een beat-maker in de studio.

Kevin, je gaf aan dat Zwarte Hoodie je favoriete track van Jonna is, maar wat is eigenlijk jouw favoriete nummer van jezelf?
Dat is Tijdloos. Dat is een track, die ik na zoveel jaar nog steeds kan draaien. De titel spreekt ook voor zich, het is een tijdloos nummer. Dat is voor mij ook een speciaal momentje, ik was toen nog niet zo ver in mijn carrière en dat was wel een hit. 

Staat daar ook jouw favoriete verse van jezelf op?
Dat weet ik niet man, dat zou je eigenlijk aan anderen moeten vragen. Tijdloos is wel mijn favoriete tune in zijn geheel zeg maar, maar qua verse zou ik het niet weten. Al ben ik wel een paar keer bij 101Barz geweest en bij die sessies bracht ik wel echt vuur daar. 

Heb je nog aparte hobby’s, of gewoontes?
Nee niet echt, haha. Uit eten gaan en met vrienden dingen ondernemen vind ik natuurlijk ook leuk. En padellen vind ik de laatste tijd ook erg leuk om te doen trouwens.  

Wat is jouw guilty pleasure?
Ik vind het wel leuk om af en toe op voetbalwedstrijden te gokken. 

Praten we dan over een hoge inzet?
Ja vind het wel leuk om af en toe een groot risicootje te nemen ja.

Lekker zeg, dus met de financieren zit het zo te horen wel goed. Maar vertel eens. Je hebt een nieuw nummer De Leven, een remake van de hit van Sef. Wat is het verhaal daarachter?
Ik zat met Producer Jordan Wayne in de studio, we waren op schrijverskamp. We hadden het al eerder over dat nummer gehad want het is gewoon een keihard nummer. Toen zong S10 met Joep Beving bij Matthijs Draait dat nummer. Toen hebben we haar stem van YouTube gesampled, is Jordan de beat gaan produceren en heb ik mijn verses daarop getaped. Zo is dat ontstaan. 

Dat is eigenlijk dus helemaal buiten S10 omgegaan dus?
Ja zij kwam er inderdaad later pas achter, haha. 

Het belooft een dikke show te worden vanavond waarin 2 gladiatoren de strijd aangaan in het Nederlandse Colosseum genaamd de Gashouder. Wie de grote prijs mee naar huis mag nemen? Dat is aan het publiek. Zal het Jonna Fraser zijn met een ‘echte Jonna Fraser show of zal die jongen met die trage flow, ineens in een kleine versnelling gaan? Het zal in ieder geval een hete strijd bomvol spektakel worden in de Gashouder.

Reageer op artikel:
Q&A met Kevin & Jonna Fraser: ‘Ik heb wel eens pizza besteld voor een fan die daarom vroeg’
Sluiten