In 2024 gaan we behoorlijk genaaid worden door de kalender

Vooruitstrevend als wij zijn, is het na die drie dagen revalideren toch weer tijd om aan de bak te gaan. We beginnen met de agenda, altijd goed om te weten wat er op de planning staat. Zo worden we eraan herinnerd dat het FHM-500 gala nog wel een tijdje duurt en is het aftellen geblazen tot iedereen van beneden de rivier, de carnavals-griep weer krijgt. Plots valt het kwartje, wat krijgen we nou, alle feestdagen vallen in het weekend? We worden allemaal genaaid. 

Carnaval

Voor een groot gedeelte van Nederland de moeilijkste week om je aan je goede voornemens te houden. Het triomfantelijke carnaval begint dit jaar op zondag 11 februari en dat is slecht nieuws. Veel doorgewinterde carnavallers krijgen/nemen gewoon vrij. Dat betekent dat je lekker een vrije zondag opoffert, das balen.

Goede Vrijdag

Voor de rest van Nederland is de eerste feestdag die op de planning staat, Goede Vrijdag. Op zich een feestdag waar niet iedereen vrij voor krijgt, maar goed je kan niet altijd 6 ogen gooien hé.

Pasen

Vanaf hier gaat het echt bergafwaarts. Eerste paasdag, het einde van maart, het begin van april, een dag die voor velen een soort verlossing van de koude wintermaanden markeert. Die valt dit jaar op zondag 31 maart. Lekker is dat zeg, heb je dus vrij weinig aan, want die zondag had je sowieso al lekker weekend.

Koningsdag

Een dag die voor velen niet eens dikgedrukt in hun agenda staat, maar dikgedrukt in hun hersenpan. Iedereen kijkt er vanaf oud en nieuw naar uit, het eerste nationale feestje waar we lekker met z’n allen van kunnen genieten. Dit jaar valt ‘ie helaas op een zaterdag. En voor de diehards onder ons die altijd twee dagen moeten revalideren van koningsdag een tip. Vraag nu alvast vrij op die maandag, voordat de de rest ook weet dat we genaaid worden met de kalender van dit jaar.

Bevrijdingsdag

Zondag 5 mei 2024 oftewel, bevrijdingsdag. Helaas is deze belangrijke dag geen vrije dag meer, daar kunnen we slechts op terugkijken als we effe terugspoelen naar het jaar 2020. Toch een dag waar je even bij stilstaat, maar goed, nog een jaartje wachten en dan hebben we wel vrij op de vijfde!

Hemelvaart 

Valt op donderdag 9 mei, grote kans dat je wel vrij krijgt, maar dat verschilt natuurlijk per werkgever. Veel bedrijven, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen geven hun werknemers vrij op deze dag. Maar er is geen wettelijke verplichting om personeel vrij te geven.

Sinterklaas

De verjaardag van de goedheiligman wordt dit jaar op een donderdag gevierd. Eigenlijk ook jammer, zit je die vrijdag weer met trillende handjes op kantoor. Wat zou het lekker zijn als die ‘feestdagen’ waar je geen vrij voor krijgt wel gewoon in het weekend zijn, zodat je niet iedere seconde die nare visioenen van de dag erna uit je hoofd hoeft te halen.

29 februari 

Ook mogen we dit jaar weer een jaartje schikkelen en genieten van een extra dag! 29 februari valt helaas wel gewoon op een doordeweekse donderdag en dat betekent dat je eigenlijk gewoon een dag extra moet werken dit jaar, zonder er ook maar een cent aan te verdienen. Toch zet deze ongunstige kalender het jaar 2024 niet gelijk als zwarte bladzijde in de geschiedenisboeken van 2100. Dat valt ook wel weer mee, zo vallen oud en nieuw en kerstmis gewoon op doordeweekse dagen. Betekent dat je daar weer heerlijke vakantieweekjes uit kan halen, heeft natuurlijk weinig zin om voor één dag

Reageer op artikel:
In 2024 gaan we behoorlijk genaaid worden door de kalender
Sluiten