Jos Verstappen heeft een nieuw wagentje gekocht

redactie 19 nov 2018 Machines

Jos Verstappen heeft een nieuwe bolide waarin hij zijn raceskills up to date kan houden. Het gaat om een mega dikke Porsche Panamera Turbo Sport Turismo. Jos heeft overigens een leuk kenteken op z’n zwarte slee zitten: VM 9799. De ‘V’ van Victoria, de ‘M’ van Max en de getallen 97 en 99 verwijzen naar de jaartallen dat z’n twee kiddo’s ter wereld kwamen.

Onder de motorkap van de Panamera ligt een 4.0-liter V8 die er zo’n 550 pk’tjes uit perst. De flinke achtcilinder levert daarnaast dik 770Nm aan koppel. Als Jos het pedaal hard intrapt zit ‘ie binnen 3,8 seconden op de 100 kilometer per uur. Voor zoveel auto betaal je ook flink, in ons kikkerlandje is de vanaf-prijs van deze Porsche een kleine twee ton. Maar zoals je zelf al gezien rijdt Jos voordeliger met een setje Luxemburgse platen.

Jos Verstappen Porsche Panamera
Foto: Autogespot.nl

Toch is papa Jos niet de enige in de Verstappen familie die een dikke wagen rijdt. Victoria maakte tot voor kort in een Porsche 911 GT3 Touring Package de straten van Limburg onveilig. Deze staat nu alweer te koop. Hebben? Dat is dan 250.000 euro. Duur tweedehandsje.

Cadeautje voor Max

Max zelf kan natuurlijk ook niet achterblijven. Hij heeft een Porsche GT2 RS, dat nieuwtje vertelde hij laatst namelijk aan medecoureur Nico Hulkenberg, niet wetende dat de livestream-camera stond te filmen. Buiten die racemobile kan Verstappen binnenkort een hagelnieuwe Aston in z’n garage in Monaco parkeren. Aston Martin is zoals bekend zijn sponsor. Een hele gulle sponsor welteverstaan. Op een TAG Heuer-evenement in Amserdam verklapte Max namelijk dat de Britse autobouwer een van de 150 retesnelle Aston Martin Valkyrie‘s gaat schenken. Leuk cadeau, een hypercar van zo’n 3 miljoen. Toch rijdt Max nu nog een DB11 als daily, dat vertelde hij ons in een interview. Wij waren namelijk ook bij datzelfde evenement van TAG Heuer.

Hartvoorautos.nl

Reageer op artikel:
Jos Verstappen heeft een nieuw wagentje gekocht
Sluiten