De strijd om de snelste ‘roadcar’ ter wereld gaat verder tussen Bugatti en het Texaanse autobedrijf van John Hennessey. Nadat Hennessey Performance eerder al het oude record van de Italiaanse supercar bouwer al had verbroken met de Venom GT, is het erop gebrand om de 420 km/h, van de Bugatti Chiron te vermorzelen. Gaat dit lukken?

Volgende week woensdag tijdens de Specialty Equipment Market Show in Las Vegas wordt die vraag beantwoordt tijdens de onthulling van de nieuwste snelheidsduivel van het Amerikaanse tuningsbedrijf. Aan ambities geen gebrek want met een Instapost, waar een bord met ‘speed limit 300’te zien is, geeft Hennessy alvast voorzichtig dat het duidelijk doel voor ogen heeft en daarmee legt het de lat waanzinnig hoog neer. Gaat Venom F5 de 300 mph barrière doorbreken?

Special announcement coming tomorrow (Thursday) morning. #hennessey #venomf5 #pennzoil

A post shared by Hennessey Performance (@hennesseyperformance) on

We zullen dus moeten wachten tot de onthulling op 1 november in Sin City plaatsvindt. Om ons alvast lekker te maken heeft Hennessey alvast een paar lekkere teasers op social media gedropt. Of het nu lukt om waanzinnige snelheidsrecord te verbeteren of niet, de eerste foto’s tonen alvast dat het monster een lust voor het oog is en de auto ziet er in ieder geval gruwelijk snel uit.

Maxim